MENÜ
İstanbul 17/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY HİJYEN EKİPLERİNE YENİ GÖREV
Türkiye'den
1 Nisan 2021 Perşembe 11:53

THY HİJYEN EKİPLERİNE YENİ GÖREV

Türk Hava Yolları, koronavirüs önlemleri kapsamında pilot olalarak belirlenen dört havalimanında hijyen ekipleri görevlendirdi. Ekipler bu havalimanlarında yolcuların ve ekiplerin tüm hijyen tedbirlerinden sorumlu olacak

Covid-19 salgınıyla birlikte THY seferlerinde görev yapmaya başlayan hijyen uzmanları uçaklarda yolcuların ve kabin ekiplerinin hijyen tedbirlerini yakından takip ediyordu. THY tarafından alınan kararla bu uzmanlar pilot olarak belirlenen İzmir Adnan Menderes, Esenboğa, Antalya ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda görev yapmaya başladı. Konuyla ilgili olarak THY tarafından yapılan açıklamada, “Daha güvenli bir seyahat deneyimi için Hijyen Uzmanlarımız artık havalimanlarının bir çok hizmet noktasında da yanınızda olacak. Güvenli ve sağlıklı yolculuklar dileriz” paylaşımında bulundu.

Tüm tedbirler onlardan sorulacak

THY tarafından uygulamaya konulan Hijyen Uzmanlarının yeni hizmeti ilk etapta belirlenen 4 havalimanında devreye girecek. Uygulama daha sonra diğer havalimanların da hizmete sokulacak. Yer hizmetlerinde görev yapmaya başlayacak hijyen uzmanları havalimanındaki yolcuların ve ekiplerin tüm hijyen tedbirlerinden sorumlu olacak. Hijyen Uzmanları, bilet hizmetlerinden, check-in kontuarlarında, uçağa binişte ve  inişte, transfer alanında ve bagaj alanında bulunacak. Bu noktalarda yolcuların ve ekiplerin sosyal mesafe kuralını kontrol ederek gerekli hijyen tedbirlerini uygulayacaklar.

Pandemi nedeniyle uçuşlarda görev yapıyorlardı

Hijyen Uzmanları ilk kez koronavirüs tedbirleri kapsamında THY uçuşlarında görev yapmaya başlamıştı. Uzmanlar uçuş sırasında tüm önlemleri alarak seyahat sağlığı için gerekliliklerin yerine getirilip getirilmediğini denetliyorlar. Uçak içerisinde sağlık denetçisi gibi çalışan hijyen uzmanları, yolcuların sağlıklı seyahati için uçak içi tüm hijyen ve sosyal mesafe tedbirlerinin doğru uygulanmasını sağlıyor. Uzmanlar yolcuların uçuş boyunca maske kullanımını da takip ederek, aynı sıradaki yolcuların ikram tüketimi sırasında aynı anda maskelerini çıkarmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule