MENÜ
İstanbul 11/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVALİMANLARINDA PCR TESTİ
Türkiye'den
30 Mart 2021 Salı 16:25

HAVALİMANLARINDA PCR TESTİ

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na kurulan PCR test merkezlerinde 9 aylık dönemde 469 bin 735 yolcu koronavirüs testi yaptırırken, iki havalimanında 4 bin 875 yolcunun testi pozitif çıktı

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Covid-19 salgını nedeniyle Temmuz 2020’de açılan PCR test merkezleri 7/24 hizmet vermeye devam ediyor. 

İstanbul Havalimanı’ndaki test merkezinde şimdiye kadar 325 bin yolcuya PCR testi yapıldı, 3 bin 400 yolcunun testi pozitif çıktı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise 144 bin 735 yolcuya yapılan testin 1475'i pozitif sonuç verdi. Toplamda İstanbul'un havalimanlarında yapılan PCR test sayısı 469 bin 735'i buldu. Test sonucu pozitif çıkan yolcu sayısı ise 4 bin 875 oldu.

Sonuçlar kısa sürede veriliyor

Havalimanlarında kurulan test merkezleri günlük 5 bin test kapasitesine sahip... Bu merkezlerde yolculardan alınan sürüntülerin laboratuvarlarda değerlendirilerek sonuçlandırılması 2 ila 4 saat arasında zaman alıyor.

Yolcular, 250 TL ödeyerek yaptırdıkları testlerin sonuçlarını İngilizce ve Türkçe olarak alıyor. Sonuçlar ayrıca e-devlet ya da e-nabız sistemleri üzerinden de görüntülenebiliyor. Test merkezlerinde PCR testinin yanı sıra Antikor ve Antijen testi de yapılabiliyor. 

Testi pozitif çıkan yolcular karantinaya alınıyor

İstanbul'un her iki havalimanındaki test merkezlerinde PRC testi pozitif çıkan yolcular görevliler tarafından izole edilerek Sağlık Bakanlığı görevlilerine teslim ediliyor.

Eğer yolcunun karantina için İstanbul’da kalacak evi veya oteli yoksa, görevliler tarafından karantina sürecini geçirmesi için yurtlara gönderiliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule