MENÜ
İstanbul 10/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THOMAS COOK'LA SON YOLCULUK
Dünyadan
7 Ekim 2019 Pazartesi 09:26

THOMAS COOK'LA SON YOLCULUK

Thomas Cook: Son yolcular da İngiltere'ye geri döndü

Kuruluşundan 178 yıl sonra geçtiğimiz 28 Eylül günü faaliyetine son veren İngiliz şirketi Thomas Cook’un son müşterileri de İngiltere’ye döndü. Yolcular, Girit adasındaki Heraklion havaalanından Thomas Cook uçağıyla getirildi. Şirketten yapılan açıklamayla dün itibarıyla son uçağın da Manchester'a inişiyle birlikte, acil durum geri dönüşünün sona erdiği duyuruldu.

İngiltere Sivil Havacılık Otoritesi (CAA) tarafından yürütülen operasyonla, yaklaşık 700 uçuşla 150 bin yolcunun evlerine dönüşü sağlanmış oldu. 7 Ekim'den sonra geri dönmek isteyen yolcuların ise kendi seyahatlerini düzenlemek zorunda oldukları ifade edildi. CAA İcra Kurulu Başkanı Richard Moriarty, "Tatilcilerin yüzde 94'ünün evine dönmesinden dolayı memnunuz" dedi. Geri dönüş operasyonlarında bir bölüm Thomas Cook çalışanı da görev aldı ancak bu personel de operasyonların sona ermesiyle birlikte şirketin işsiz kalan 9000 personeli arasına katıldı.

Dün gerçekleşen son eve dönüş uçuşunda görev alan kabin ekibi ve uçaktaki yolcular arasında duygusal anlar yaşandığı ve birçok kişinin gözyaşı döktüğü gözlendi.

Kaynak: SkyNews

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule