MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PİLOT HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Dünyadan
5 Ekim 2019 Cumartesi 00:21

PİLOT HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Sheremetyevo havaalanında kalkışın ardından 30 dakika sonra geri dönen ve sert inişiyle birlikte alevler içinde kalan Aeroflot Havayolları uçağının pilotu hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Rusya’da Soruşturma Komitesi, geçtiğimiz Mayıs ayında Moskova’nın Sheremetyevo havaalanında kalkışın ardından 30 dakika sonra geri dönen ve sert inişiyle birlikte alevler içinde kalan Aeroflot Havayolları’na ait Sukhoi Superjet-100 uçağının pilotu Denis Yevdokimov hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aeroflot havayolu şirketine ait AFL1492 Moskova Shremetyevo – Murmansk seferini yapmak üzere havalanan RA-89098 tescilli Sukhoi Superjet 100-95B tipi uçağın pilotları kalkıştan yarım sonra geri dönerek acil iniş gerçekleştirmişlerdi. Ancak inişte piste sert vuruşuyla birlikte uçak alevler içinde kalmış, yangında 41 kişi ölmüş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Rusya havacılık gözlemcisi, SSJ-100’ün Sheremetyevo’daki kazasına ilişkin ön raporunu yayınladı. Aeroflot yetkilisinin açıklamasında "Soruşturma devam ediyor. Pilot Denis Yevdokimov aleyhine suçlamalar getirildi. Aeroflot araştırmacılara çok yönlü yardım sağlıyor. Felaketin gerçek nedenlerini tespit etmek ve gelecekte bu tür trajik durumlardan kaçınmak için gerekli önlemleri almak mümkün olabilecek” denildi. Aeroflot ayrıca medyadan, halktan ve yetkililerden, resmi soruşturma sona ermeden önce kazanın nedenleri hakkında erken sonuçlar yaymaktan kaçınmalarını istedi.

Öte yandan kazayla ilgili davada Pilot Yevdokimov’un savunmasının, iniş takımı tasarımının ve uçağın iç malzemelerinin yanıcılığının incelenmesini talep ettiği ve uçağın elektrik kontrol sistemlerinin test edileceği ileri sürüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule