MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SOUTHWEST AIRLINES’TA KAOS
Havacılık Haberleri
12 Ekim 2021 Salı 06:49

SOUTHWEST AIRLINES’TA KAOS

ABD'nin önde gelen havayolu şirketlerinden Southwest Airlines haftasonu ve pazartesi günü binden fazla uçuşunu iptal etti. İptallerin kaynağında aşı karşıtı pilotların işi yavaşlatma olasılığı konuşuluyor

ABD’nin başlıca havayolu şirketlerinden Southwest Airlines’ta geçtiğimiz haftasonu yaşanan kaos Pazartesi günü de sürdü. Havayolu şirketi haftasonunda binden fazla uçuşu iptal etti. Şirket uçuş iptallerinin gerekçesi olarak olumsuz hava koşulları ve hava trafik kontrol sorunlarını öne sürdü. Ancak uçuş iptalleri haftasonuyla sınırlı kalmadı, pazartesi günü de devam etti. Verilere göre pazartesi günü 348 uçuş iptal edilirken, 271 uçuşta ise gecikme meydana geldi.

AŞI KARŞITI PİLOT EYLEMİ Mİ?

Southwest Airlines, geçen hafta personeline aşı zorunluluğu getirdiğini açıklamış, 8 Aralık gününe kadar aşı olmayan personelin işine son vereceğini duyurmuştu.

İddialara göre Southwest Airlines, haftasonu ve Pazartesi günü meydana gelen uçuş iptalleriyle ilgili hava koşulları ve hava trafik kontrol sorunlarını gerekçe gösterse de, yaşanan kaosun gerçek nedeni, aşı zorunluluğunu protesto eden pilotların hasta olduklarını beyan ederek işe gelmemeleri… Öte yandan Pilotlar Sendikası ise pilotların böyle bir eylemi olmadığını duyurdu.

Bu arada yaşanan kaosun etkileri borsada Southwest Airlines’in hisselerinde meydana gelen yüzde 2.6 oranındaki düşüşle görüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule