MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SAMSUNLU: İSİM ORTAK BELİRLENECEK
Havacılık Haberleri
12 Eylül 2018 Çarşamba 17:11

SAMSUNLU: İSİM ORTAK BELİRLENECEK

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu, İstanbul Yeni Havalimanı’nın isminin ortak belirleneceğini söyledi

Samsunlu, dünya havacılığının kalbi olmaya hazırlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nda açılışına 45 gün kala gelinen süreç ve ORAT (Operasyonel Hazırlık ve Havalimanı Taşınması) süreçleri konusunda açıklamalarda bulundu. Son günlerde polemik konusu yapılan yeni havalimanına hangi ismin verileceği ile ilgili soruları da yanıtlayan Samsunlu, İstanbul Yeni Havalimanı’nın isminin İGA Yönetim Kurulu üyelerinin dünya genelinde yaptıkları araştırma çalışmaları ile ilgili mercilerle yapılacak değerlendirmeler sonucu alınacak kararla belirleneceğini söyledi.

‘ERETELEME YOK’

‘29 Ekim’deki açılışın ertelenmesine dair bir senaryonuz var mı? ‘ şeklindeki soru üzerine Kadri Samsunlu, “Benim bir senaryom yok. Açılışın ertelenmesi için şu ana kadar öngörmediğimiz bir şeyin gerçekleşmesi gerekiyor. Onun da ne olduğunu şu an itibarıyla belirleyemiyorum. Açılışın ertelenmesiyle ilgili bir B senaryomuz yok” dedi.

'İNŞAAT BİTTİ'

İnşaatın devam ettiği ve bunun uçakların motorlarına zarar verebileceği şeklindeki iddiaların hatırlatılması üzerine de Samsunlu, “İnşaatımız bitti. Burada hafriyat ve toprak hareketi olarak 3. pistimiz var. Pistlerimizin tümünü kapattık, asfaltlarını attık. Aprondaki betonlar kondu. 71 km yol var havalimanı içerisinde. Büyük bir kısmı asfaltlandı, son kısımlar devam ediyor. Sahada 132 bina yapmam gerekiyor, bunların tümünü İGA olarak bitiriyorum. Üçüncü kişilerin yapması gereken binalar var, onların bir kısmı devam ediyor. Açıldıktan sonra da devam edecek. Burada bahsedilen uçaklara zarar verecek, toz yaratacak inşaat kalmayacak 29 Ekim’de” diye konuştu.

Süleyman ŞEN-Airkule.com

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Işıl demiran
 12 Eylül 2018 Çarşamba 17:40
Atatürk havalimanı
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule