MENÜ
İstanbul 12/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
REFERANDUMDA İLK OYLAR KULLANILDI
Türkiye'den
27 Mart 2017 Pazartesi 12:36

REFERANDUMDA İLK OYLAR KULLANILDI

16 Nisan’da yapılacak Anayasa Değişikliği Referandumuna ilişkin gümrük kapılarında oy kullanma işlemi başladı

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, bu sabah saat 08.00’den itibaren ilk oylar sandıklara atıldı. Oy kullanma şartlarına sahip vatandaşlar, Dış Hatlar Terminali'nde gidiş ve geliş katlarına kurulan toplam 12 sandıkta oylarını kullanmaya başladı.

Atatürk Havalimanında ilk oyu kullanan Ukrayna’da yaşayan 50 yaşındaki Zafer Özbay oldu. Vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirten Özbay, referandumun herkese hayırlı olmasını diledi. Almanya’da yaşayan ve ilk kez oy kullandığını belirten Hilal Kaplan ise, “Almanya’da yaşıyorum. Orada doğdum ve büyüdüm. Hem tatil hem de oy kullanmak için geldim. Vatandaşlık borcumuz. Vatana millete hayırlı olsun” dedi.

Hollanda’da yaşayan Aysel Aydemir Türkiye’ye geçen hafta tatil için geldiğini ve oyunu kullandığı için çok mutlu olduğunu belirterek, “Her geldiğimde Türkiye’yi ilerlemiş, güzel görüyorum. Hayırlısı olsun diyorum. Allah herkese fırsat versin, kötülere fırsat vermesin” şeklinde düşüncelerini açıkladı. Hollanda’da yaşanan olayları da değerlendiren Aydemir, “Fazla etkilenmedim. Doğma büyüme oralı olduğum için çok güzel bir bağımız var herkesle. Oyun olduğunu düşünüyorum. Oyunları başına gelsin diyorum” dedi.

Oy verme işlemleri yurtdışında 9 Nisan'a, gümrük kapılarında ise 16 Nisan'a kadar sürecek. Yurt dışında 57 ülkede, 120 temsilcilikte oy kullanılacak. Vatandaşlar ayrıca Sarp, İpsala, Kapıkule, Hamzabeyli, Dilucu, Dereköy karayolu gümrük kapıları, Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Çardak, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Konya, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun, Trabzon, Zonguldak havalimanı gümrük kapıları ile Kuşadası, Ayvalık, Derince, Mersin, Taşucu, Marmaris, Samsun liman gümrük kapılarında oy kullanabilecek. Gümrük kapılarında, Türkiye'de seçmen kütüğüne kayıtlı olmayan, yurt dışında 6 aydan fazla ikamet eden, oy verme günü olan 16 Nisan 2017 tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan, oy vereceği günde yurda giriş veya çıkış yapan, çifte vatandaş olup da Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ibraz eden Türk vatandaşları oy verme işleminde bulunabiliyor. Gümrük kapılarındaki oy verme işlemi, halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan 2017 Pazar günü saat 17.00'de sona erecek. Yurt dışında kullanılan oylar, THY uçaklarıyla Türkiye’ye getirilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule