MENÜ
İstanbul 13/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ASSOS'A SPORTİF HAVACILIK OKULU
Türkiye'den
26 Mart 2017 Pazar 09:39

ASSOS'A SPORTİF HAVACILIK OKULU

Assos antik kenti yakınına sportif havacılık okulu kuruluyor

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Assos Antik Kentinin yakınında, işadamı Atilla Hacısüleymanoğlu tarafından sportif havacılık okulu kuruluyor. Çim pisti tamamlanan meydanda, çocuklara pilot olmanın yolunu açacak eğitimler verilecek.

Çanakkale, Ankara ve İstanbul'a uçuşlarla havayolu taşımacılığında önemli bir yol alırken, sportif havacılık alanında da önemli bir yatırıma ev sahipliği yapıyor. Ayvacık İlçesi'nde Assos Antik Kentine 1 kilometre mesafede 30 yıl süreyle kiralanan 70 dönümlük bir arazide Ati Havacılık Şirketi tarafından yapılan sportif havacılık okulu tamamlanmak üzere. Sportif havacılığa çim pistle hizmet vermeye hazırlanan meydan, ultralight tipi hafif uçaklarla bir eğitim merkezi olmanın yanı sıra Assos bölgesini havacılık turizmine açmış olacak.

TESADÜF ESERİ KEŞFETTİ

Ati Havacılık Şirketinin sahibi Atilla Hacısüleymanoğlu tesadüf eseri Assos'a motosikletiyle gezmeye geldiğini söyleyerek “Bu yatırımı Türkiye’de sportif havacılığın gelişmesi gerektiğini de düşünerek başlattık. Umarım, Çanakkale ve Türkiye’de sportif havacılığın gelişmesi anlamında bir katkı sunarız” dedi.

DHA

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule