MENÜ
İstanbul 15/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
POLİS KAÇAKÇILIĞA GEÇİT VERMEDİ
Türkiye'den
21 Eylül 2021 Salı 12:59

POLİS KAÇAKÇILIĞA GEÇİT VERMEDİ

İstanbul Havalimanı polisi, her türlü kaçakçılığa ilişkin operasyonları aralıksız sürdürüyor. Son 8 ayda yapılan operasyonlarda ele geçirilen eşyalar sergilendi

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü Ekipleri son sekiz ayda yaptıkları operasyonlar sonucu çok sayıda kaçakçılık olayına el koydu. Polisin sıkı takibiyle ortaya çıkarılan kaçakçılık faaliyetlerinde antika silahtan, saatlere, içki ve sigaralardan kanser ilaçlarına kadar çok miktarda malzeme ele geçirildi. 

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri havalimanı yolcu girişi ve arındırılmış alanda son 8 aylık çalışmalarıyla ilgili basını bilgilendirdi. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar doğrultusunda 2 milyon 500 bin dolar değerinde saatler, 500 bin dolar değerinde 10 bin karton elektronik sigara ve 500 adet makine, 2 milyon değerinde kanser ilacı, sahte pasaport, içki ve sigaralar ele geçirdi.

Antika silahla yakalandı...

İstanbul Havalimanı’nda Suç  Önleme Şube Ekipleri tarafından ele geçirilen malzemeler arasında antika silahlar dikkat çekti. Ummanlı bir yolcunun İspanya’dan aldığı antika silahları Türkiye aktarmalı olarak ülkesine götürmek istediği belirtildi. Polis ekiplerinin şüphesi üzerine Ummanlı yolcunun valizleri arandı. Valizlerden çıkan 1800’lü yıllara ait olduğu öğrenilen antika silahların yanı sıra İspanyalı gemiciler tarafından kullanılan 18 bin dolar değerindeki bir tüfeğe de el konuldu.

Son sekiz ayda yurda kaçak giriş veya çıkış olmadı

İstanbul Havalimanı sahte pasaport birimi memurları son sekiz ayda yaptıkları başarılı çalışmalarla kaçak geçişlere izin vermedi. Pasaport polislerine verilen eğitimler sonuç vermeye başlarken, kontrol noktalarında sahte pasaportun önüne geçen polis ekiplerinin çalışmaları doğrultusunda belirlenen zaman içerisinde ülkeye havayoluyla kaçak yolcu girişi olmadığı öğrenildi. Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde son 8 ayda bin 875 kişiye işlem yapılırken,  ülkeye sahte pasaport ile girmeye çalışan 187 terör örgütü üyesi de yakalandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule