MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘KİTAP RUHA İLAÇTIR’
Türkiye'den
19 Eylül 2021 Pazar 08:14

‘KİTAP RUHA İLAÇTIR’

İstanbul Havalimanı Kütüphanesi, 2 yıldır kitapsever yolcuların uğrak mekanı haline dönüştü

İGA ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle İstanbul Havalimanı’nda bir ilk olarak projelendirilen kütüphane 2 yıldır kitapsever yolculara hizmet veriyor. Açıldığında 2 bin eser ile hizmete giren İstanbul Havalimanı kütüphanesinde yolcular şu anda 3 binin üzerinde eser, 60’tan fazla dergi, Nobel Ödüllü yazarların eserleri, çocuk kitapları, çeşitli yabancı dillerde yayınlar yer alıyor.

Kütüphanede yolculara sunulan yayın seçenekleri sayesinde yabancı turistler de Türkiye’nin doğal ve kültürel zenginlikleri, tatil olanakları hakkında bilgi sahibi olabilecekleri kaynak eserlere ulaşabiliyor.

İstanbul Havalimanı Kütüphanesinde Nobel ödüllü yazarların eserleri için de ayrı bir stant bulunuyor. Kitapseverler bu stantta Nobel ödüllü yazarların çok çeşitli eserlerini okuyabiliyor.

Üye olmak yeterli

Bekleme sürelerini İstanbul Havalimanı Kütüphanesi’nde geçiren yolcular burada başladıkları kitap serüvenlerini yolculukları boyunca da sürdürme olanağına sahip… Bunun için çok kısa bir sürede üyelik işlemi gerçekleştiriliyor. Kütüphane görevlisi tarafından TC kimlik numarası ve telefon numarası kaydı alınarak üyelik kaydı oluşturuluyor. Yolcu uçakla seyahati ya da tatili süresince okuduğu kitabı İstanbul Havalimanı’na ya da Türkiye’nin her tarafında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphanelere teslim edebiliyor. Ayrıca okunan kitapların teslimi için İstanbul Havalimanı Gelen Yolcu Bölümü'nde kitap iade kutusu bulunuyor.

Covid-19 Önlemi

İstanbul Havalimanı Kütüphanesinde Covid-19 önlemleri çerçevesinde kitapların ultraviyole ışınları altında steril edileceği bir de aygıt bulunuyor. Aygıt içine yerleştirilen kitap bir dakika içinde ultraviyole ışınlarıyla steril hale geliyor.

Havalimanı Kütüphanesi 06:30-23:30 saatleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 6 personeli ile hizmet veriyor.

İbrahim KÖKTENER - Airkule.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule