MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR AIR YENİ YILA İDDİALI GİRİYOR
Röportaj
4 Aralık 2015 Cuma 18:24

ONUR AIR YENİ YILA İDDİALI GİRİYOR

Onur Air, yeni yıla kampanyalarıyla, yeni uçuş noktalarıyla iddialı giriyor. Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya, Onur Air’da yaşanan gelişmeleri ve beklentilerini anlattı

Onur Air, “Türkiye Yeniden Yükseliyor” kampanyasıyla bir ilk’e daha imza attı ve 2016 yılı boyunca 550 bin bileti yurtiçine her şey dahil 39 TL, yurtdışına her şey dahil 39 Dolar’dan satışa sundu. Yeni yılda yeni tarifelerle, yeni uçuş noktalarıyla atılıma geçen şirket, aynı zamanda 3. havalimanı operasyonları için hazırlıklarını sürdürüyor. Tüm bu gelişmeleri ve geleceğe yönelik beklentilerini Onur Air Genel Müdür Yardımcısı Dr. Orhan Sivrikaya ile konuştuk.

2003 yılında iç hat uçuşları tekel olmaktan çıkarıldığında Onur Air’in ilk kez “Uç Türkiyem Uç” sloganıyla 79 TL ücretle 9 farklı noktaya sefer başlattığını hatırlatan Orhan Sivrikaya, “Sektöre öncülük yaparak diğer havayolu şirketlerine örnek olan Onur Air,  aslında bu yönüyle “Halkın Havayolu” tarifini en çok hak eden şirket olmuştur” dedi.

3. HAVALİMANI KİLOMETRE TAŞI OLACAK

Orhan Sivrikaya Atatürk Havalimanı’ndan uçuş yapmanın dezavantajlarına dikkat çekerken şöyle konuştu:

Low cost şirketler hızlı büyümeyi gerçekleştirir. Onur Air seferlerini Atatürk Havalimanı’ndan gerçekleştirirken “slot” problemleri yüzünden, havalimanının kapasitesi açısından yeterli büyüyemiyor. İşte bu noktada 3. havalimanının bizim için bir kilometre taşı olacağını düşünüyoruz. Bu sayede kapasitemizi daha hızlı geliştirebileceğiz.

BİNALİ YILDIRIM’LA YENİ DÖNEM

2003 yılındaki serbestleşmede, dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın vizyonunun önemli olduğunu hatırlatan Sivrikaya, “3. havalimanının bir kilometre taşı olacağını söylerken aslında yeni tarifemizle bunun temellerini attığımızı belirtmeliyim. Sayın Binali Yıldırım’ın yeniden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olmasıyla yepyeni bir dönemin başlayacağına ve bu dönemde devir açacak yenilikler geleceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Orhan Sivrikaya sözlerini şöyle sürdürdü:

YENİ DÖNEMDE ARTAN UÇUŞ NOKTALARI

2014-2015 kış tarifesini yüzde 85 doluluk oranı ile geçirdik. Dış hatlarda yüzde 30 oranında transit yolcu taşıyoruz. Zagrosjet’le yaptığımız code-share anlaşmasıyla Erbil’e uçuşumuzla birlikte Onur Air’in dış hat uçuş nokta sayısı 11 oldu. Avrupa’daki uçuş noktalarımıza “her gün” sefer düzenliyoruz.  İç hatlarda ise 14 noktaya uçarak THY’den sonra en çok hizmet veren havayoluyuz. Bodrum tarifemizi revize ettik, bağlantı vererek her mevsim uçacağız. İstanbul’dan Anadolu’ya bağlantılarımızı premium ölçülerde sağladık. Onur Air’in bu ilerlemesinde Yönetim Kurulu Başkanımız Cankut Bagana’nın ilk tur operatörlerinden birisi olmasıyla, charter’da uzmanlığı avantaj sağlıyor.

“TÜRKİYE YENİDEN YÜKSELİYOR”

Onur Air tarifeli uçuşlara başlamasının 12. yıldönümünde dev bir kampanyayı hayata geçiriyor. Türkiye’de bir “ilk” olan bu kampanyamız için 550 bin koltuk ayırdık. Dört mevsimi kapsayan kampanyamızla, yurtdışı 39 Dolar, yurtiçi 39 TL’den başlayan fiyatlarla bilet satıyoruz. Bu yolcularımız açısından da adeta bir “havacılık festivali” gibi oldu.

ONUR AIR ÇİN YOLUNDA

Yaz sezonunda Çin’in Chongqing kentine uçmaya başlayacağız. Burası ileri teknoloji ve savunma sanayii için üretim yapılan bir endüstri bölgesi. Aynı zamanda Çin’in “alternatif başkenti” sayılıyor. İzinlerimiz alındı. Amacımız Türkiye’yi orada bir destinasyon olarak tanıtmak ve turistik taşımacılık yapmak… Bu amaca ulaşırken işbirliği yapacağımız Çinli tur operatörleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Uçuşlarımız ilk etapta haftada 3 gün olarak düzenleniyor. İlerleyen tarihlerde her gün uçmayı planlıyoruz.  

İbrahim KÖKTENER-Süleyman ŞEN/Airkule.com

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule