MENÜ
İstanbul 16/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NİTELİKLİ GÜVENLİKÇİ ŞART
Türkiye'den
13 Şubat 2018 Salı 09:26

NİTELİKLİ GÜVENLİKÇİ ŞART

İstanbul’un yeni havalimanı inşaatı sürerken güvenlikle ilgili istihdam sürecinde elemanların iyi eğitimli olmasına dikkat çekiliyor

Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu, halen yapımı devam eden 3'üncü havalimanında görev yapacak özel güvenlik elemanlarının uzun süre eğitilmesi gerekeceğini söyledi. 3'üncü havalimanı için 3 bin 500 özel güvenlikçinin işe alınacağının açıklandığını hatırlatan Kösereisoğlu, yaklaşık bin 500'ünün Atatürk Havalimanı'ndan aktarılacağını tahmin ettiğini, kalanların ise yeni alınacağını belirterek, "Yeni alınacak güvenlik personelinin çok nitelikli olması gerekiyor. Havalimanının deneyimli işgücünü çekmek için daha yüksek ücretli bir istihdam politikası izlenmesi gerekir. Eğitim şart ama deneyim daha kıymetli. Kesinlikle 30 üzeri yaştakiler daha deneyimli ve verimli" dedi.

Ekonomide yaşanan nakit sıkışıklığının güvenlik sektörünü de etkilemeye başladığını belirten Kösereisoğlu, "Örneğin bizim tahsilat süremiz 1.5 yıl öncesine göre 8 gün geriledi. Daha önce verdiğimiz hizmetin karşılığını piyasadan 36 günde toplayabilirken şimdi tahsilat süresi 44 güne kadar çıktı. Bu durum piyasada tahsilatın vadesinin uzadığını gösteriyor" diye konuştu.

Erdoğan SÜZER-Sözcü

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule