MENÜ
İstanbul 17/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ARNAVUTLUK'A TEKNİK DESTEK TÜRKİYE'DEN
Türkiye'den
12 Şubat 2018 Pazartesi 11:19

ARNAVUTLUK'A TEKNİK DESTEK TÜRKİYE'DEN

Türkiye ile Arnavutluk arasında sivil havacılıkta teknik işbirliğine yönelik anlaşma imzalandı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), 24-26 Ocak 2018 tarihleri arasında Türkiye'yi ziyaret eden Arnavutluk sivil havacılık heyeti ile teknik işbirliğine yönelik mutabakat zaptı imzaladı.

Arnavutluk Sivil Havacılık Genel Müdürü Krislen Keri başkanlığındaki Arnavutluk heyeti,  iki ülke arasındaki sivil havacılık ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla SHGM’ye çalışma ziyaretinde bulundu. Ziyaret kapsamında Arnavutluk’un sivil havacılık altyapısını geliştirmek ve Arnavutluk’un ikinci havalimanı olarak inşası süren Vlora Havalimanı için ihtiyaç duyulan teknik destek ve eğitim ihtiyacını karşılamak üzere teknik işbirliğini öngören bir mutabakat zaptı imzalandı.

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın ve Arnavutluk Sivil Havacılık Genel Müdürü Krislen Keri tarafından imzalanan mutabakat zaptı ile karşılıklı dostluk ve güvene dayanan yakın ilişkilerin daha ileriye taşınacağı vurgulandı.

Arnavutluk heyeti program kapsamında, SHGM heyeti ile birlikte İstanbul 3. Havalimanı’na ve Türk Hava Yolları’na da ziyaretler gerçekleştirdi. Programa eşlik eden Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Genti GAZHELI de, söz konusu temasların ve imzalanan mutabakat zaptının Arnavutluk-Türkiye ilişkilerine yeni bir boyut kazandıracağını ifade etti.

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule