MENÜ
İstanbul 15/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
LÜKS OTOMOBİLLERLE
Havacılık Haberleri
27 Haziran 2018 Çarşamba 08:59

LÜKS OTOMOBİLLERLE "TAKİP"

İstanbul Yeni Havalimanı'nın pist-aprontaksi sahalarında uçaklara BMW İ8 başta olmak üzere lüks spor otomobiller yönlendirme amaçlı hizmet verecek

29 Ekim'de açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, apronunda uçaklara hizmet verecek araçlarla da dünyanın nadir havalimanlarından biri olacak. İstanbul Yeni Havalimanında dünyanın en çok satan hibrit spor otomobillerinden biri olan Türkiye satış fiyatı 1 milyon 177 bin TL'den başlayan BMW İ8 tipi modellerin de aralarında olduğu araçlar uçaklara eşlik edecek. BMW İ8 dışında, BMW İ3 ile Dacia Duster tipi araçlar da follow me araçları olarak kullanılacak. İYH'de apronda araç kullanımında elektrikli araç kullanımına öncelik verilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor.

Havalimanı apronlarında görev yapan sarı renkteki özel donanımlı "follow me" (takip ve denetim) araçları pist-apron-taksi sahalarında uçaklara ve araçlara yönlendirme amaçlı hizmet veriyor. Bu araçların görevlileri kontrol kulesiyle devamlı irtibat halinde bulunuyor. Araçlar, uçakların her türlü engelden arındırılmış seyrini emniyetli bir şekilde sağlarken aynı zamanda araçtaki görevliler de apronda denetimler yapıyor.

İtalya'nın Bologna şehrindeki havalimanında da çok özel bir araç uçaklara "follow me" hizmeti veriyor. Dünyanın en pahalı ve en hızlı araçları sıralamasında önlerde yer alan Lamborghini Huracan tipi bir araç apronda "follow me" aracı olarak bulunduruluyor. Lamborghini'nin merkezi olan Bologna'da araç, hem yolcular hem de uçuş ekiplerinin ilgisini çekiyor.

GÖKHAN ARTAN-Habertürk

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule