MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KARAKUTUDA HASAR VAR
Dünyadan
16 Mart 2018 Cuma 09:43

KARAKUTUDA HASAR VAR

İran’da 11 insanımızın ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının ardından yeni gelişme: Karakutu hasarlı, yurtdışında incelenebilir

İstanbul’a gelmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalandıktan bir süre sonra İran'da düşen Başaran Holding'e ait özel jetin karakutularından birinin hasarlı olduğu öğrenildi. Olay yerinde bulunan karakutuların önce İstanbul'a getirileceği, gerekli görülürse incelenmek üzere Kanada ya da Fransa'ya gönderilebileceği kaydedildi.

Habertürk, Hüseyin Başaran'ın 28 yaşındaki kızı Mina Başaran ve 7 kız arkadaşı ile 3 mürettebat toplam 11 kişinin yaşamını yitirdiği kazayı aydınlatacak karakutuların fotoğraflarına ulaştı. Fotoğraflarda, uçuş verilerinin kaydedildiği "flight data recorder"ın (FDR) hasarlı, kokpitteki konuşmaların kaydedildiği "cockpit voice recorder"ın ise (CVR) iyi durumda olduğu görülüyor.

TÜRK EKİP İRAN'DA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bölgeye gönderdiği teknik ekip, kazayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. İran'ın kazayı araştırmak için oluşturduğu resmi ekibe, Türkiye heyeti uluslararası mevzuat uyarınca talep halinde destek oluyor. Heyetin, kazanın aydınlatılması için her türlü veri ve bilgiyi (pilot sertifikaları, uçağın bakım onarım tarihleri, pilotların alkol raporu, hava kontrol ekibinin sorumluluğu) mercek altına aldığı ifade edildi.

Karakutuların Türkiye'ye getirilerek incelenebileceği, sonuç alınamazsa Kanada'ya ya da Fransa'ya gönderilebileceği kaydedildi.

Olcay AYDİLEK/Habertürk

 

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule