MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NEPAL’DE YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ
Dünyadan
12 Mart 2018 Pazartesi 12:19

NEPAL’DE YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

Bangla Havayolları uçağı Nepal Katmandu havaalanında düştü

Katmandu Tribhuvan Uluslararası Havalimanı'ndaki pistin doğu tarafında Bangladeş Bangla Havayollarına ait Bombardier Dash-8 Q400 tipi uçak düştü. Uçakta 67 yolcu ve 4 mürettebat bulunduğu bildirildi. İlk bilgilere göre, Dhaka-Katmandu seferini yapan uçağın yolcularından 17'sinin kurtarıldığı, 20 yolcunun da yaralı olarak hastanelere kaldırıldığı kaydedildi. Yetkililer, uçakta kurtarma çalışmasının sürdüğünü bildirdi.

Uçağın, 02 pistini (güneyden kuzeye) geçtikten sonra düştüğü iddia edildi. Kazanın hemen ardından gökyüzüne yükselen büyük duman bulutu çevrede oturanlarca kaydedildi.

FACİA BÜYÜK
Katmandu'da kurtarma ekiplerinin çalışmaları sona erdiğinde facianın boyutunun büyük olduğu anlaşıldı. Uçakta bulunan 49 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 kişinin de yaralı olduğu ortaya çıktı. Fransız AFP haber ajansına konuşan polis sözcüsü Manoj Neupane, "31 kişi olay anında, 9 kişiyse kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti" diye konuştu. Yere düşer düşmez alev alan uçaktan, cesetlerin ve yaralıların, enkazın kesilerek çıkarıldığı belirtildi. Yolculardan 33'ünün Nepalli, 32'sinin Bangladeşli, birinin Çinli ve birininse Maldivler'den olduğu bildirdi. 

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule