MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KADRİ SAMSUNLU İDDİALARI YANITLADI
Türkiye'den
22 Eylül 2018 Cumartesi 09:33

KADRİ SAMSUNLU İDDİALARI YANITLADI

İGA CEO’su Kadri Samsunlu, İstanbul’un Yeni Havalimanında 24 işçinin tutuklanmasıyla sonuçlanan eylemlerin ardından işçiler tarafından ortaya konulan iddialara yanıt verdi

Hürriyet muhabiri Fatma Aksu’ya konuşan İGA CEO'su Kadri Samsunlu, işçilerin iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

-Servislerin beklenmesi konusunda haklı oldukları taraflar var. İnşaatın son 2 ayına girdiğimiz için sürekli işçi girişi var. Yeterli servis girişi koymamışız. Servis sayısını artırıp, optimizasyona gittik. Servislerin saat ve seferleri ile bekleme alanları yeniden düzenlendi.

-Kampımızda tahta yok ama tahtakurusu var. Olaydan sonra 1600 yatak, 2 bin çarşaf nevresim değiştirdik. Tahtakurusuyla mücadele ilaçla çözebileceğiniz konu değil.

-Bütün bunlar için özür diledim ve takımımızla gereğini yapıyoruz. Yemekler konusunda, onlar ne yiyorsa biz de aynısını yiyoruz.

-İşçilerin maaşlarını alamaması birinci derece İGA'nın sorunu değil. Burada 2 türlü yükümlülük var. İGA ve taşeronlar. Ben taşeronların hakedişlerini ödüyorum. Ben parasal sıkıntı İçinde değilim. Ama taşeronla alttaki ilişki 3 aydır sorunlu. Taşeronları çekip konuşmamız gereken bir konu. Bunu konuşmaya başladık. Resmi maaş bordrolarını biz işçinin hesabına gönderiyoruz. Bunun dışında yaptıkları anlaşmaları takip etme şansımız yok.

Fatma AKSU-Fırat ALKAÇ-Hürriyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule