MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KABİN MEMURU 1,5 AY TUTUKLU KALDI
Dünyadan
23 Mart 2019 Cumartesi 11:55

KABİN MEMURU 1,5 AY TUTUKLU KALDI

ABD’de yasak olduğu halde yurtdışı uçuşuna gittiği için Meksika dönüşünde tutuklanarak hapis yatan Mesa Airlines çalışanı kabin memuru, 1,5 ay sonra serbest kaldı

Phoenix merkezli bölgesel havayolu şirketi Mesa Airlines’da çalışan 28 yaşındaki kabin memuru Selene Saavedra Roman, ABD’ye yasadışı yollardan giren kaçak ailelerin çocuklarına verilen 2’şer yıllık oturum izniyle yaşıyordu. NBC News haberine göre, genç kadının bu haktan yararlandığı için yurtdışına çıkışının yasak olmasına rağmen çalıştığı havayolu şirketi Selena Saavedra Roman’ı Meksika uçuşunda görevlendirdi. Roman gittiği bu uçuşun dönüşünde Houston George Bush Havalimanında gözaltına alınarak tutuklandı. 1,5 ay hapis yatan Selene Saavedra Roman, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

3 yaşındayken ailesiyle kaçak olarak ABD’ye girdiği belirtilen Selene Saavedra Roman’a çalıştığı havayolu şirketi tarafından yurtdışı uçuşunda bir sakınca olmadığının söylendiği ifade edildi.

Havayolu şirketinden açıklama

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jonathan Ornstein, yanlış anlamadan kaynaklanan idari bir hatayla Selene Saavedra Roman’ın ve eşinin mağdur olduğunu belirterek “Olanlar için çok üzgünüz” dedi.

Emre Akman-Chicago

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 mesa
 24 Mart 2019 Pazar 18:06
havayolu yöneticisinin açıklaması ne kadar güzel. Personeline destek veriyor. Empati kuruyor. Tebrikler
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule