MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İNSANLI UZAY UÇUŞLARI HAYAL Mİ
Dünyadan
21 Mart 2019 Perşembe 13:07

İNSANLI UZAY UÇUŞLARI HAYAL Mİ

İnsanın uzaya yolculuğu konusunda araştırmalar ve yatırımlar sürerken virüsler, bu yolculuk için risk oluşturuyor

İnsanoğlu yıllardır bir başka gezegende, uzayda yaşam konusunda çalışmaları sürdürüyor. Bu alanda çok büyük araştırmalar ve yatırımlar yapılıyor. Ancak günümüzde araştırmalar gösteriyor ki, insanların Mars'a ya da ötesine başarıyla seyahat etmeden önce üstesinden gelinmesi gereken en büyük sorun virüsler…

Uzay uçuşlarında astronotlardaki uyuyan virüslerin yeniden aktif hale geldiği, NASA astronotlarının, mikro çekim ve kozmik radyasyona maruz kalmasının Mikrobiyota'daki virüsleri etkilemediği ispatlandı.

Astronotların artan kanser riski ve nörolojik dejenerasyon ile gastrointestinal sistem doku hasarı yaşadığı biliniyor. Maalesef virüsler uzayda canlı kalıyor. Araştırmalar, Epstein-Barr virüsü (EBV), varicella-zoster virüsü (VZV) ve herpes-simplex-1 (HSV-1), astronotlarda uzay yolculuğu esnasında yeniden aktive olduğunu gösteriyor.

Bilim insanları, "Viral yayılmanın büyüklüğü, sıklığı ve süresinin, tüm alan uçuşunun uzunluğuyla arttığını söylüyor. Uzay ortamında hastaneler kurulamayacağı düşünülürse, gelecekte hobi amaçlı uçuşların risk altında olacağı kesin görünüyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule