MENÜ
İstanbul 17/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
JAPON TURİST İÇİN GERİ SAYIM
Türkiye'den
12 Haziran 2019 Çarşamba 10:00

JAPON TURİST İÇİN GERİ SAYIM

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Japonya’da yapılan kültür-sanat etkinlikleri ve PR çalışmalarının ardından Türkiye’yi internette aratan ülkeler arasında Japonlar bir numaraya yerleşti

Dünyanın en büyük Japon tur operatörü H.I.S. Turizm’in Türkiye ofisinde görevli, H.I.S. Türkiye Japon Inbound Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı Merve Özkök, Kültür ve Turizm Bakanlığının çalışmalarının ses getirdiğini vurgulayarak “Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy 2018 yılının son çeyreğinden bu yana, Japonya’ya turizmi geliştirme adına bir dizi seyahatler yaptı. Japonya’da Kültür-Turizm-Eğitim-Spor Bakanlıklarındaki mevkidaşları ile sıcak temaslarda bulunup, Türk Hava Yolları’na Osaka ve Tokyo Havalimanlarında daha fazla uçuş slotlarının tahsis edilmesi için görüşmelerde bulundu. Ayrıca JATA (Japon Seyahat Acenteleri Birliği) ve gazetecilerle bir araya gelirken, Japon Havayolları yetkilileri ile de fikir alışverişinde bulundu. Japonya’da 2019 Türk Kültür yılı ilan edilmesi ile açılışın yapılması için yeniden Japonya’ya gelerek, Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa’ya açılışta Türk kahvesi, baklava ikramlarında bulunarak bizzat açılışı gerçekleştirdi. Bunların hepsi ülkemiz adına son derece olumlu çalışmalar olarak Japon seyahat piyasasına yansıdı” dedi.

JAPONYA’DA TÜRK KAHVESİ GÜNLERİ

Deneyimsel pazarlama ve kültür-sanat çalışmalarının Japonya’da son derece geçerli olduğunu ifade eden Özkök, “Japonya’da geçtiğimiz yıllarda Türk Kahvesi günleri organize ederdik. Bu tarz etkinlikler kesinlikle Japonya’da faydalı oluyor. İnsanlar tattıkları, gördükleri, yaşadıkları şeyleri daha kolay hafızaya alıyor” diye konuştu. Özkök şöyle devam etti: 

HIZLA ESKİ JAPON TURİST POTANSİYELİNE DOĞRU

Yaklaşık 2 yıldır süren güvenli ortam, uzun zamandır ertelenen Türkiye seyahatlerini gündeme getirdi. Bunda Japon Kültür Yılı ilan edilmesinin de Türkiye’nin güven imajını pozitif olarak etkilediğinin payı yadsınamaz. 2012 yılında H.I.S. Türkiye olarak 20.000 Japon turisti ağırlama başarısı göstermiştik. 2020 yılında THY Osaka seferlerinin başlayacağını ilan etti ve bu pozitif bir etki yarattı. 2012’deki sayılarımıza hemen ulaşamasak da 2020’den itibaren çok büyük bir Japon turist akını yaşayacağımızı düşünüyorum. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule