MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İLKER AYCI’DAN ‘KIYMETLİ EŞYA’ UYARISI
Türkiye'den
4 Haziran 2019 Salı 11:49

İLKER AYCI’DAN ‘KIYMETLİ EŞYA’ UYARISI

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yolculara 'kıymetli eşyalarını valizlerine koymamaları' tavsiyesinde bulundu

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, İstanbul Havalimanı’nda görevli muhabirlerle biraraya gelerek açıklamalarda bulundu. Aycı’ya THY Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Şeker, Turkish  Ground  Services (TGS)  Genel Müdürü Nurzat Erkal, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün ve üst düzey yöneticiler eşlik etti.

İstanbul Havalimanı’nda  henüz 7 hafta önce tam kapasiteye geçilmesine rağmen zamanında kalkış oranında yüzde 90’ların üzerine çıkıldığını vurgulayan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “THY bayram boyunca 14 bin 311 sefer gerçekleştirecek ve 2 milyona yakın yolcu taşıyacak. 2 Haziran’da 501 kalkış gerçekleştirdik. Buranın kalkış rekorunu da kırmış olduk” dedi.

YOLCULARA ‘KIYMETLİ EŞYA’ UYARISI

Yolculara kıymetli ve hassas eşyalarını valizlerine koymamaları tavsiyesinde bulunan Aycı, “Özellikle yeni havalimanının tanınması, keşfedilmesi açısından yolcularımızdan ricamız hep bir miktar daha erken gelmeleri üzerine olmuştu. Bunu da başarıyla uyguladılar. Bir ricamız da özellikle bavullarında lütfen kıymetli eşya taşımasınlar. Kıymetli eşyanın taşıma yöntemleri bellidir. Şirketimizle irtibat kurarak kıymetli eşyalarını daha farklı yöntemlerle normal valizlerine koymadan taşımalarını rica ediyorum. Elektronik ve ziynet eşyalarına özellikle dikkat etmelerini istiyorum ki, bayramı mutluluk içerisinde gidip gelerek yaşasınlar diye. Bizler büyük bir keyifle onları yolcu ettik. Şu an itibariyle doluluklarımız ve sefer sayımız arife günü itibariyle gidişler çok arttığı için bugün bir miktar daha aşağıda. En yoğun günümüzü 1,2 ve 3 Haziran'da yaşadık. Dönüşleri de büyük bir heyecanla bekliyor olacağız” dedi.

"YILSONU THY’NİN ALIŞILAN BAŞARISINI GÖRECEĞİZ”

THY’nin 2019 yılı birinci çeyrek performansını da değerlendiren Aycı, “Uzun yıllardaki periyotlara baktığınız zaman ilk çeyreklerin hep mevsimsellik etkilerinin en fazla görüldüğü ve kaybın en fazla olduğu çeyrek olarak kaydedildiğini hepimiz biliyoruz. Bu yılki kaybımız 2017 ve diğer yıllarla çok benzer. Bu anlamda ekstra bir kayıp da yok. Genel olarak dövizdeki kur hareketlerinin bir miktar bilançomuzda etkisi var. Ama özellikle uzun dönemli baktığınızda bunlar birbirini dengelediği için uzun dönemli bilançolarda çok daha iyi olacağınızı biliyorsunuz. Sene sonu bilançosu çıktığında da THY’nin bilinen, alışılan performansını ve başarısını zaten göreceğiz. Üçüncü çeyrek performansına zaten bu yansıyacak. Önümüzde ileri rezervasyonlara baktığınızda zaten net olarak görüyoruz” diye konuştu.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule