MENÜ
İstanbul 10/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AYCI VE BOEING CEO’SU NE KONUŞTU
Türkiye'den
4 Haziran 2019 Salı 11:27

AYCI VE BOEING CEO’SU NE KONUŞTU

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Boeing CEO’su Kevin G. McAllister ile yaptığı görüşmeyi anlattı

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO’su Kevin G. McAllister ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

İstanbul Havalimanı muhabirlerini ziyaret ederek çalışanlarla bayramlaşan Aycı, McAllister ile geçtiğimiz cuma günü yaptığı görüşmede kayıpların telafisi noktasında iki tarafında  iyi niyetli ve çok boyutlu olarak görüştüğü belirtti 

Aycı “THY’nin bu anlamdaki kayıplarını ve çektiği sıkıntıyı paylaştık. Tabii bu takdir edersiniz ki, MAX sahibi olan bütün dünyadaki şirketlerin ortak sorunu şu anda... Bu açıdan onlar da bu sürecin bir an önce açığa kavuşturulup uçakların uçurulabilmesi hususunda gerekli çalışmalarını yürütüyorlar. Onların bize söylediklerine göre benim edindiğim izlenim, kesin olmayan bir bilgi olmakla birlikte Ağustos ayına kadar uçakları havalandırmak için ellerinden geleni yapacağını söylüyorlar. İlgili otoritelerden onay almadan bu uçakları bizim zaten uçurmamız mümkün değildir. İlgili otoritelerden onay alındıktan sonra ve sistemik anlamda bu onaylar geldikten sonra dünyadaki tüm uçaklarla birlikte biz de uçaklarımızı uçuracağız. Ama bu süre içerisinde özellikle Nisan ayında kapasite kesmiştik. Uçuş sayısında azalmalar olmuştu. Çünkü taşınmanın getirdiği kapasite sınırlandırmasından dolayı adım adım artırmıştık. Tabii ondan sonra gelen Ramazan ayıyla birlikte bir miktar yoğunluk vardı. Bu anlamıyla MAX’lerin sıkıntısını iyi yönettik ama bayram sonrası gelecek olan yaz yoğunluklarının devam etme sürecinde özellikle Haziran ayının ikinci yarısı ve Temmuz ayında meydana gelecek olan süreci yönetmek mecburiyetindeyiz. Ümidimiz bir an önce bu sürecin tamamlanması. Kayıplarımızın telafisi noktasında da iki taraf da çok iyi niyetli olarak ve çok boyutlu görüşmeler çerçevesinde bunu yürütüyoruz, çok sık görüşüyoruz”

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule