MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVALİMANI ADLİYESİNE ZİYARET
Türkiye'den
16 Ocak 2021 Cumartesi 14:08

HAVALİMANI ADLİYESİNE ZİYARET

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İstanbul Havalimanı’ndaki adliye binasını gece yarısı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ankara’ya hareketi öncesi Gaziosmanpaşa Adliyesinin ek hizmet binası olarak 7 gün 24 saat aralıksız olarak hizmet veren İstanbul Havalimanı’ndaki adliye binasını dün gece saat 23.45’te ziyaret etti. Adliyede incelemelerde bulunarak gazetecilere verilen hizmet ve amaçlara ilişkin bilgi veren Bakan Gül, yolcuların uçuşlarını kaçırmamaları için sorunlarını kısa sürede çözmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bakan Gül, “Eğer havalimanında adliyeyi ilgilendiren bir vaka varsa, bir vatandaşımızın ifadesinin alınması gerekiyorsa bundan dolayı geceyi nezarethanede geçirmiyor, şu kapıdan girip çıkması 10-15 dakika içerisinde sonuçlanıyor ve tekrar uçağına gidebiliyor” dedi.

“Erişilebilir adalet”

Ziyaret sırasında basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Yargı reformu strateji belgemizdeki hedeflerimizden biri, büyük havalimanlarında vatandaşlarımıza adliye hizmetlerini vermekti. Vatandaşlarımız yurt dışına ya da farklı bir ile giderken yargısal birtakım işlemlerden dolayı mağdur olmaması için böyle bir hedef ortaya koymuştuk. Bugün bu hedefi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki hizmetin amacı 7 gün 24 saat İstanbul Havalimanı’nda bulunduğumuz yerde hakim, savcılarımız yargı hizmeti vermekteler. Personelimiz, zabıt katiplerimiz, yazı işleri müdürlerimizle birlikte burada adliye hizmetleri verilmekte. Gaziosmanpaşa Adliyesine bağlı olarak bu adalet hizmetleri gerçekleşmekte. Bunun temel itibariyle amacı insanı yaşat ki devlet yaşasın. Vatandaşlarımızın işlerini zorlaştıran değil, kolaylaştıran yaklaşım egemen olsun yaklaşımı vardı. Adalete erişimi arttıran bir uygulamadır. Güven veren erişilebilir adalet amacını uyguladığımız çok önemli bir model olmuştur” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule