MENÜ
İstanbul 16/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
OTOBÜS YERİNE UÇAK SEÇİLDİ
Türkiye'den
15 Ocak 2021 Cuma 09:45

OTOBÜS YERİNE UÇAK SEÇİLDİ

Otobüslerde yüzde 50 kapasite oranı olması ve yolculuk sürelerinin uzun sürmesi kişileri uçak biletlerine yönlendirdi

Covid-19 salgını döneminde virüsün yayılmasını yavaşlatmak için uygulanan kısıtlamaları en derinden hisseden turizm sektörü, salgından olumsuz etkilenen alanların başında geliyor. Dünya Turizm Örgütü’nün son verilerine göre uluslararası turizmin neredeyse 1 trilyon dolar zarar ettiği görülüyor.

Şu an için ne zaman iş veya eğlence amaçlı olarak tekrar özgürce seyahat edebileceğimizi öngörülemediğini belirten biletall.com CEO’su Yaşar Çelik, “Aşılama çalışmalarından gelecek sonuçlar birçok iş kolunu olduğu gibi bizi de yakından etkileyecek. Küresel turizmin canlanması uzun olabilir bu nedenle ilk hareketlenmeyi iç pazarda bekliyoruz” dedi.

Otobüs Yerine Uçağı Seçtik

Yaşanan sürecin, kişilerin önümüzdeki dönemlerde yapacağı seyahatler konusunda da farklılıklar oluşturacağına dikkat çeken biletall.com CEO’su Yaşar Çelik, “Pandemi sürecindeki seyahatlerde bir konu dikkatimizi çekiyor. Otobüslerde yüzde 50 kapasite oranı olması ve yolculuk sürelerinin uzun sürmesi kişileri uçak biletlerine yönlendirdi. Nitekim şu an uçak seyahatleri otobüs yolculuklarını geçmiş durumda görünüyor. Fakat yine de araştırmalar kayıpları daha net ortaya koyuyor. Son araştırmalara göre havayolları gelirlerinin yüzde 55'ini kaybetti” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule