MENÜ
İstanbul 15/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVACILIK GÜVENLİĞİNE DİKKAT
Dünyadan
6 Ekim 2021 Çarşamba 21:55

HAVACILIK GÜVENLİĞİNE DİKKAT

ABD havaalanlarında bulunan silah sayılarında ve kuraldışı olaylarında ciddi artışa dikkat çekiliyor

ABD’de Federal Havacılık İdaresi (FAA) rakamlarına göre kuraldışı yolcu olaylarında artış gözleniyor. Dün açıklanan FAA rakamlarına göre bu yıl toplam olay sayısı 4626’ya ulaştı. Veriler geçtiğimiz hafta boyunca meydana gelen kuraldışı yolculardan kaynaklanan olayların yüzde 72’si koruyucu maske takılması zorunluluğuna bağlı olarak meydana geldi.

FAA, bu yılın başlarında uçuşlarda kuraldışı ve şiddet yanlısı yolcular için sıfır tolerans politikasını benimsedi ve bu tür olay çıkaran yolculara 1 milyon dolardan fazla para cezası kesilmesini önerdi.

Ağustos ayında açıklanan 45.000 dolarlık cezalardan birinde, yolcunun valizlerini başka bir yolcuya fırlattığı kaydedildi. Bir diğer olayda ise kuraldışı yolcu, bir uçuş görevlisini ayak bileklerinden tutup kafasını eteğine sokmakla suçlandı.

FAA, başka bir yolcunun yüz maskesini takmadığını ve elinde silah varmış gibi taklit yaparak patlama sesi çıkardığı ifade edildi.

FAA tarafından saptanan kuraldışı yolcu olaylarındaki artışta, güvenlik görevlilerinin ele geçirdikleri silahlar da önemli yer tutuyor. Seyahat edenlerin sayısındaki azalmaya rağmen havalimanı güvenlik görevlilerinin buldukları silah sayılarının çok fazla arttığına dikkat çekiliyor.

ABD’de Ulaştırma Güvenlik İdaresi Başkanı David Pekoske, Eylül ayı sonlarında yaptığı açıklamada, güvenlik görevlilerinin bu yıl çeşitli kesici aletler ve ateşli silahlar da dahil olmak üzere 7 bin 900 silah bulduğunu duyurdu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule