MENÜ
İstanbul 15/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RUSYA AY'A GÖNDERECEK
Dünyadan
6 Ekim 2021 Çarşamba 08:44

RUSYA AY'A GÖNDERECEK

Rusya Federal Uzay Ajansı, Luna-25’in önümüzdeki temmuz ayında Ay’a fırlatılacağını duyurdu

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Rogozin, ülkenin modern tarihinin ilk otomatik istasyonu olan Luna-25’in önümüzdeki temmuz ayında Ay’a fırlatılacağını, Rusya-Avrupa ortak ExoMars-2022 misyonun ise eylülde devrede olacağını duyurdu.

Pervıy Kanal televizyonuna konuk olan Roscosmos Başkanı Dmitriy Rogozin, Rusya’nın modern tarihinin ilk otomatik istasyonu olan Luna-25’in önümüzdeki temmuz ayında Ay’a fırlatılacağını, Rusya-Avrupa ortak ExoMars-2022 misyonun ise eylülde devrede olacağını söyledi.

“Önümüzdeki yıl temmuz ayında Ay misyonunu (Luna-25) planlıyoruz, Eylülde ise ExoMars var” diye konuşan Rogozin, Proton-M taşıyıcı roketiyle uzaya fırlatılması planlanan ExoMars misyonunun 9 ay boyunca ‘kızıl gezegende’ kalacağını ifade etti.

Daha önce Roscosmos basın dairesi, Luna-25’in fırlatılışının Ekim 2021’den Mayıs 2022’ye alındığını bildirmişti. Konuya açıklık getiren Rogozin, fırlatmanın mayıs-temmuzda planladığına dikkat çekerek, “Temmuz enerji bakımından daha uygun. Bu erteleme değil, en uygun zamanın seçimidir” vurgusunu yaptı.

Luna-25, modern Rusya tarihinin Ay’daki ilk otomatik istasyonu olacak. Ardından 2024’te Luna-26, 2025’te Luna-27, 2027-2028’de ise Luna-28 misyonları planlanıyor.

Kaynak: Sputnik

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule