MENÜ
İstanbul 16/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
GÜMRÜKÇÜLER GÖRÜNCE ŞOK OLDU
Türkiye'den
7 Ağustos 2018 Salı 15:50

GÜMRÜKÇÜLER GÖRÜNCE ŞOK OLDU

İstanbul Atatürk Havalimanı gümrük muhafaza ekipleri, Afrika ülkesi Mozambik’ten Vietnam’a götürülmeye çalışılan gümrüklenmiş değeri 12 milyon TL olan 9 adet gergedan boynuzu yakaladı

CİNSEL GÜCÜ ARTIRIYOR

Atatürk Havalimanı’nda Vietnam, Tayland gibi Uzakdoğu ülkelerinde cinsel gücü artırmada ve ilaç sanayinde kullanılan, kilogramı altından daha değerli olan 9 adet gergedan boynuzu yakalandı. Mozambik’ten İstanbul aktarmalı olarak Vietnam’a gitmeye çalışan bir yolcunun valizi yaşanan aksaklık nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda kaldı. Gümrük ekipleri, 4 Ağustos Cumartesi günü kayıp eşya bürolarında yaptıkları periyodik kontrollerde valizi açtıklarında içerisinde 9 adet gergedan boynuzu buldu. Yapılan detaylı incelemede boynuzların Mozambik’ten Vietnam’a götürülmeye çalışıldığı, gümrüklenmiş piyasa değerinin 12 milyon TL olduğu açıklandı.

ALTINDAN DEĞERLİ

Nesli tükenmekte olan gergedanlar boynuzları için Afrika’da kaçak olarak avlanıyor. Kilogramı 60 bin ile 80 bin dolar arasında olan 9 adet ve 32 kilogram ağırlındaki boynuzlar, el konulduktan sonra Orman Müdürlüğü’ne gönderildi.

Airkule.com

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule