MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ENKAZ KALDIRILDI
Türkiye'den
11 Şubat 2020 Salı 15:42

ENKAZ KALDIRILDI

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan Pegasus Havayolları uçağının enkazı tamamen kaldırıldı

İzmir- İstanbul seferini yapan Pegasus’a ait Boeing 737 tipi uçak, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmış, kazada 180 kişi yaralanırken, 3 kişi de hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından uçağın kara kutusunun alınarak incelemeye götürüldüğü öğrenildi.

Ön raporun 1 ay içerisinde çıkması beklenirken detaylı raporun hazırlanmasının bir yıl süreceği belirtildi. Olayla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında kule ve meydan görevlilerinin ifadeleri alındı. Kazayı araştırmak üzere Ulaşım emniyeti İnceleme Merkezince (UEİM) komisyon oluşturuldu. Ardından oluşturulan komisyonla çalışmak için ABD’nin sivil havacılık otoritesi ve Boeing firması yetkililerinde aralarında bulunduğu 11 kişilik ekip Türkiye’ye geldi.

8 Şubat günü Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen heyet enkaz üzerinde detaylı incelemelerde bulundu. Heyetin incelemelerinin ardından Boeing 737’in enkaz kaldırma çalışmaları başladı. Dört gün süren enkaz kaldırma çalışmalarında ekipler vinç kullanarak uçağın sırasıyla kanat, kokpit ve motorunun ardından gövdesini ve kuyruk kısmını da olay yerinden kaldırdı. Ağır tonajlı araçlara yüklenen uçağın parçalarının, detaylı incelemelerinin yapılması için akşam saatlerinde Gebze’de özel bir depoya götürüleceği öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule