MENÜ
İstanbul 10/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DHMİ'DEN GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKATLAR
Havacılık Haberleri
12 Ekim 2018 Cuma 19:42

DHMİ'DEN GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKATLAR

DHMİ'nin olası kazaların etkilerini minimum düzeye indirmek için yaptığı tatbikatlar ve eğitim çalışmaları sürüyor. Tatbikatlar gerçeğini aratmayan görüntüler veriyor

Meydana gelebilecek uçak kazalarının etkilerinin asgariye indirilmesi ve operasyonel faaliyetlerin test edilmesi amacıyla havalimanlarımız koordinesinde düzenlenen tatbikatlar gerçeğini​​ aratmıyor.

“Acil Durum Planı” kapsamında Ağrı Ahmed-i Hani, Şanlıurfa GAP ve Çanakkale Havalimanlarında ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla düzenlenen tatbikatlarda ARFF ekiplerinin yüksek performansı dikkat çekti.

Çanakkale Havalimanı’nın koordinesinde Kepez Limanı açıklarında yapılan uçak kazası tatbikatında senaryo gereği, bir uçağın denize düşmesi üzerine deniz üzerinde arama ve kurtarma faaliyetleri gerçekleştirildi.

Ağrı Ahmed-i Hani ve Şanlıurfa GAP Havalimanında ise yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği bir uçağın iniş sırasında kaza kırım geçirmesi canlandırılan tatbikatta gerekli müdahaleler hızlı bir şekilde yapıldı.

Şanlıurfa Havalimanında gerçekleştirilen tatbikatta, havalimanının kendi imkanlarıyla hazırladığı maket simülasyon uçak kullanıldı.​

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule