MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BUSINESS CLASS’TAN VAZGEÇİLEBİLİR
Havacılık Haberleri
2 Ekim 2021 Cumartesi 07:30

BUSINESS CLASS’TAN VAZGEÇİLEBİLİR

Bloomberg’in araştırmasına göre, bazı havayolu şirketleri daha fazla kâr sağlayan ‘Premium Ekonomi’ koltuklarını artırmak için business class’tan vazgeçmeyi planlıyor

Bloomberg’in araştırmasına göre, bazı havayolu şirketleri uçaklarında ‘Premium Ekonomi’ koltuklarının sayısını artırma planları yapıyor. Daha fazla kârlılık sağlayan Premium Ekonomi koltuklarının sayısını artırmak için Business Class koltukları azaltılacak. Kimi havayolu şirketlerinin ise Business Class uygulamasını tamamen iptal etmeyi düşündüğü ifade ediliyor.

Premium Ekonomi, Business Class’ın bir kademe altında yer alırken, ekonomi sınıfından biraz daha geniş koltuklar, daha fazla bacak boşluğu, daha lüks ikram ve uçakiçi eğlence olanakları sunuyor.

Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın yöneticileri, Business Class’tan vazgeçmeyi planlayan havayolu şirketlerinden haberdar olduklarını duyurdu. Lufthansa’nın Bloomberg'e yaptığı açıklamada, Premium Ekonomi sınıfı koltukların Business Class'tan yaklaşık yüzde 40 daha kârlı olduğu ifade edildi.

Öte yandan ABD'nin en büyük üç havayolu şirketi olan American Airlines, United ve Delta’nın da, geniş gövdeli uçaklarına Premium Ekonomi bölümleri kurduğu belirtildi.

Havayolu şirketlerini bu değişime yönelten en önemli etken ise pandemi döneminde alınan mali sonuçlar olduğu kaydedildi.

Kaynak: Business Insider

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule