MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BREZİLYA SINIRLARI KISMEN AÇTI
Dünyadan
30 Temmuz 2020 Perşembe 08:04

BREZİLYA SINIRLARI KISMEN AÇTI

Brezilya, koronavirüs salgını nedeniyle kapattığı sınırlarını kısmen açtı

Covid-19 salgınından en çok etkilenen ikinci ülke Brezilya'da hükümet, yabancıların yalnızca hava yoluyla ülkeye girişine izin verdi. 

Brezilya basınının resmi gazeteye dayandırdığı habere göre, hükümet, Mart ayının sonundan bu yana Covid-19 önlemleri kapsamında yabancı girişine kapalı tutulan sınırları kısmen açma kararı aldı. Yabancıların yalnızca hava yoluyla ülkeye girişine izin verilecek, kara deniz ve nehir sınırlarının ağustos sonuna kadar kapalı kalmaya devam edecek.

Yabancılara, ülkede en fazla 90 gün kalma izni verilirken ülkeye giriş yapmadan önce, Brezilya'da kalış süreleri boyunca geçerli sağlık sigortası edinme zorunluluğu getirildi.

Hava sınırının açılması kararından Mato Grosso do Sul, Paraiba, Rondonia, Rio Grande do Sul ve Tocantins eyaletleri muaf tutuldu. Ağustos ayının sonuna kadar bu eyaletlerdeki hava alanları uluslararası uçuşlara kapalı kalacak.

ABD'nin ardından Covid-19 salgınından en çok etkilenen ülke Brezilya'da bugüne kadar 2 milyon 552 bin 265 kişide görülen virüs nedeniyle 90 bin 134 kişi hayatını kaybetti.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule