MENÜ
İstanbul 15/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HİTİT’TEN KÜRESEL HAVACILIKTA BİR İLK
Dünyadan
29 Temmuz 2020 Çarşamba 18:20

HİTİT’TEN KÜRESEL HAVACILIKTA BİR İLK

Dünyaya teknoloji ihraç eden global markamız Hitit, dünyada IATA’nın NDC altyapısının en son güncel sertifikasyonu (20.1) sahip olan ilk havacılık firması oldu.

Türkiye’nin ilk havacılık teknoloji şirketi Hitit, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından havayolu ve havacılık bilişim şirketlerine verilen ve en üst düzey yeterlilikleri içeren NDC sertifikasyonun 4. seviye 20.1. şemasıyla teknolojik kapasitesini güçlendirdi. Dünya genelinde 20.1. yeterlilik düzeyine sahip ilk havacılık şirketi olmaya hak kazanan Hitit, artık hizmet sunduğu 22 ülkeden 32 farklı havayolu firmasına satış kanallarını zenginleştirme olanağı sunacak. Yolcuların seyahat deneyimlerini çeşitlendirirken aynı zamanda kişiselleştirmesine olanak verecek bu altyapı sayesinde, Hitit’in sistemlerini kullanan havayolu firmaları daha şeffaf ve çok daha hızlı bir sistemle hizmet verebilecekler.

Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç: “Havacılık teknolojileri pazarına yön veren önemli firmalardan biri olarak, bizler de içinden geçtiğimiz bu süreçte, dijitalleşmenin ve yeni teknolojilerin önümüzdeki dönemde ne kadar önemli bir rol oynayacağına bir kez daha şahit olduk. Havayolu firmaları bir toparlamaya sürecinde ve önümüzdeki aylar kayıpların telafisi için oldukça kritik geçecek. Bu süreçte bizler sektörün geleceği için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Bu çabalarımızın bir ürünü de stratejik ortağı olduğumuz IATA’nın NDC sertifikasyonunu güncellemek oldu. Bu sertifikasyonun en güncel haline sahip dünyadaki tek havacılık şirketi olarak, havayolu partnerlerimize pazarın rekabetçi koşulları içinde yüksek standartlarda kişiselleşmiş yolcu deneyimi sunmalarını sağlayacağız” dedi.

Hitit’in NDC 20.1 sertifikasyonu başarısı hakkında konuşan IATA Dağıtım Direktörü Yanik Hoyles ise “Hitit’i gönülden tebrik ediyorum. En son ve güncel NDC 20.1. sertifikasyonuna sahip sektörün ilk firması olan Hitit, artık havayolu firmalarına perakende aşamasında ve dağıtım stratejilerinde en üst seviyede teknolojik hizmet verebilecek” şeklinde konuştu.

IATA tarafından geliştirilen NDC; havacılık sektöründeki satış kanalları ile ürün yelpazesini yolcu lehine genişleten, yolculara çok zengin bir içerik sunan ve bunu tüm kanallar arasında şeffaf bir şekilde yapılmasını sağlayan XML temelli bir sistem... Havayolları, seyahat acentaları, küresel dağıtım sistemleri ve IT firmaları arasındaki iletişim kapasitesini genişleten NDC, bu yolla hava taşımacılığının kalitesini yolcular lehine geliştiriyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule