MENÜ
İstanbul 14/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÖYLE KASKA BÖYLE FİYAT
Dünyadan
28 Eylül 2019 Cumartesi 10:10

BÖYLE KASKA BÖYLE FİYAT

F-35 pilotunun kullandığı kaskın bedeli yeniden belirlendi

F-35'de 2020 raporu yayınlandı ve 478 adet F-35 üretimi için maliyet hesabı yeniden yapıldı. Bu maliyet hesapları içinde bir pilot kask bedelinin 737 bin dolar olduğu da açıklandı. Bu dudak uçuklatan fiyat ilk anda insanı şaşırtsa da, 2015 yılıındaki basın brifinginde Genelkurmay Başkanı General Mark A. Welsh'in söylediği gibi, “Bu kask, bir kasktan çok daha fazlası, bir çalışma alanı. Buna kask diyemeyiz, yeni bir kelime bulmalıyız” sözleriyle tanımlanabilir. F-35 kaskı, her pilot için özel olarak üretiliyor. Bir sensör paketi, gece görüş teknolojisi, bilgi dolu bir görüntü sistemi, baş hareketlerine dayalı görüş hattı takibi ve hedefleme yazılımını bir araya getiriyor. Normalde savaş pilotları hava hızı, rota, rakım, tırmanma hızı, diğer uçaklar, dost ve düşmanlar hakkında bilgiler için bir baş üstü göstergeyi kontrol ederken; F-35 pilotu bütün bunları ve daha fazlasını kask vizöründe görüyor. 

Kask, pilotun bakışlarını takip etmenin neredeyse ürpertici bir yeteneğine sahip. Pilotun başı hareket ettikçe, veri akışını hareket ettirir, böylece F-35 uçak karesinde bulunan altı kamera grubundan video sunuyor. 

Kaskın çok ağır olması sebebiyle fırlatma sırasında pilota zarar vermemek için 3 airbag farklı zamanlarda patlıyor. Böylece 1.5 saniyelik fırlatma anında kaskın aşırı ağırlığı nedeniyle pilotun boynunun kırılması engelleniyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule