MENÜ
İstanbul 13/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TAYVAN 'CESUR KARTAL'I ÜRETİYOR
Dünyadan
27 Eylül 2019 Cuma 13:55

TAYVAN 'CESUR KARTAL'I ÜRETİYOR

Tayvan, yeni AT-5 Yung Yin (Cesur Kartal) Gelişmiş Jet eğitim uçağını tanıttı

Tayvan'ın Havacılık ve Uzay Sanayi Geliştirme Şirketi (AIDC- Aerospace Industrial Development Corporation), yeni AT-5 Yung Yin (Cesur Kartal) Gelişmiş Jet eğitim uçağının (AJT-Adcanced Jet Tainer) ilk XAT-5 prototipini tanıttı.

Törene Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen de katıldı. Eskiden Mavi Saksağan olarak bilinen AT-5, halka açık bir yarışmanın ardından yeniden seçildi.

AJT programının, Çin Hava Kuvvetleri’nin Northrop F-5 filosunun ve 2020’lerin başında emekliye ayrılması planlanan AIDC AT-3 temel eğitim uçakları filosunun yerini alması amaçlanıyor.

Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen göreve başladığında, Tayvan'ın kendi gelişmiş eğitim uçağını geliştireceğine söz vermişti.

AT-5 ve ilgili eğitim sistemi, Taichung'daki Havacılık ve Uzay Sanayi Geliştirme Şirketi'ne fason üretim yapacak olan Taoyuan merkezli Ulusal Chung-Shan Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (NCSIST) tarafından tasarlandı.

Ching Kuo avcı uçağıyla karşılaştırıldığında, AT-5 yüzde 80’i yeniden tasarlanmış kompozit malzemenin daha fazla kullanıldığı parçalara ve daha büyük iç yakıt kapasitesine sahip olacak. Uçakta yeni bir AESA radarı ve yeni aviyonik olacak. Toplam program maliyetinin 2,2 milyar dolar olarak tahmin edildi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule