MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BOEING’DE BU KEZ DE “777X” SORUNU
Havacılık Haberleri
28 Kasım 2019 Perşembe 07:18

BOEING’DE BU KEZ DE “777X” SORUNU

Boeing'de sorunlar bitmek bilmiyor. 2020 yılı başında ilk uçuşunu yapması planlanan 777X'in, basınç testinde büyük hasara uğradığı ortaya çıktı

Boeing bu kez de yeni uçağı 777X-8-9 serisinde sorun yaşıyor.  Testleri süren uçakla ilgili olumsuz haberler geliyor. Eylül ayında yapılan basınç testlerinde uçağın parçalandığı olayın basından gizlendiği ortaya çıktı. Boeing ayrıntıları gizli tuttu, ancak Seattle Times tarafından elde edilen fotoğraflar, hasarın boyutunun daha önce açıklandığından büyük olduğunu ve önceki raporların çok önemli ayrıntılar konusunda yanıldığını gösteriyor.

Boeing’den Salı günü yaptığı açıklamada, olayın ayrıntılı bir analizinin henüz tamamlanmamış olmasına rağmen, “Konunun, ilk uçuş için tasarım veya hazırlıklar üzerinde önemli bir etkisi olmayacağını düşünüyoruz” denildi.

Boeing sözcüsü Paul Bergman ise, 777X'in 2020'nin başlarında ilk uçuşu yapması gerektiğini ve 2021'de ilk uçağın bir havayoluna teslim edileceğini söyledi.

777X, katlanabilir kanat uçları olan yeni kompozit yapıya sahip uçak. General Electric GE9X motorlara sahip ve fiyatı 442 milyon dolar.

2020 yılında ilk uçuşunu yapması planlanan uçak, Airbus A350 ile rekabet etmesi için üretilecekti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule