MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BAHADIR ALTAN SONUÇLARI YORUMLADI
Röportaj
29 Ekim 2013 Salı 10:47

BAHADIR ALTAN SONUÇLARI YORUMLADI

Uçuş İşletme Başkanlığında yapılan delege seçimlerinden İşçi Birliği’nin galip çıkmasından sonra Bahadır Altan sonuçları yorumladı.

İşte Bahadır Altan’ın sıcağı sıcağına yaptığı yorum:

Gerginlikten besleneceğini umanlar yanıldı

“Öncelikle birgün önceki Anadolu şubesinde yaşanan Kaan Koçhan ve Mustafa Tayşi adlı işçilere yönelik saldırıyı kınıyorum. Uçuş İşletme’deki seçimlerde başlangıçta orada iki arkadaşımıza yapılan saldırının gerginliği yansıyordu. Ama hem greve katılan ve hem de katılmayan işçiler 20 saat süren seçim boyunca birbirleriyle şakalaşarak havacılara yakışır bir tutum sergilediler ve işçiler arasındaki gerginlikten beslenen sendikal bürokrasinin bu oyununu bozdular. Hava İş yönetiminin sadece kabinden oluşan bir delege listesi hazırlaması kabin ve kokpiti ayıran tutumuna pilot ve kabin memurları uçuş ekibi bütünlüğünü gösterircesine sıcak kucaklaşmalarla yanıt verdi.”

Sonuçlardan çıkan mesajlar

“Seçim sonuçları ise bence iki önemli mesaj içeriyor. Birincisi uçucular 24 yıllık sendika yönetiminin kesinlikle değişmesini istiyor. İkincisi de işçilere ait olan bu alana işverenin müdahalesini kabul etmiyor ve sendika yönetimini belirlemenin sadece işçilerin kararı olduğu mesajını veriliyor. İşverenin gölgesinde veya desteğinde delege listeleri hazırlayan Emek Meclisi’nin çok az oy alması bunu gösteriyor. İşçi Birliği Hava-İş genel kurulunda bütün işyerlerinden gelecek delegelerle herkesi birleştiren bir çizgide demokratik şeffaf temiz bir sendikayı oluşturmakta kararlıdır.”

Tüm arkadaşların hukukunu savunacağız

Grevci işçilere, sendika yönetimi değişirse haklarını kaybedecekleri yönünde yapılan propaganda koca bir yalandır! Biz greve çıkan ve çıkmayan bütün işçileri birleştiren ve kazanılmış bütün hakları koruyan bir anlayışla sendikal mücadeleyi daha da ileri götüreceğiz. Hem grevdeki kardeşlerimizin, hem de 305 arkadaşımızın hukukunu savunmak temel meselemiz olacaktır. Bize güvenerek, rekor düzeyde katılımla bu oyunu bozan Uçuş İşletme çalışanlarına yürekten teşekkür ediyoruz. Güvenlerini boşa çıkartmayacağımıza emin olabilirler.

İbrahim KÖKTENER - Airkule.com

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Burak K.
 1 Kasım 2013 Cuma 09:01
Bahadır Kaptan, Öncelikle crew lounge'da sonuçlar belli olur olmaz yaptığım gibi sizi tekrar tebrik ederim. Herkes için hayırlı olur inşallah. Ancak bir zamanlar beraber dava arkadaşlığı yaptığınız arkadaşlarınıza ve kısa zamanda defalarca bir araya geldiğiniz ve kader birliği yaptığınız İşçi Komitesi'ndeki lider arkadaşların yakından tanıdıkları bizlere hala işveren güdümlü yaftası yapıştırmaya çalışmanızı hiç etik ve size yakışır bulmuyorum. Emek Meclisi'nin başkan adayı Ali Gülçiçek ve biz tereddütsüz sizin ve diğer arkadaşların yanına gelerek sizleri tebrik ettik. Hatta insanlara bize vermeyecekseniz bile Turuncu listeye verin ama maviye vermeyin dedik. Aday olduğumuzu açıkladığımız ilk günden beri Reform ile ne bir ortak çalışma yaptık ne de böyle bir şeyi aklımızdan geçirdik. Bunun tartışmasız böyle olduğunu,zaten anlamayanlar da bugün anlayacak. Bizler bugüne kadar durduğumuz etik çizgide durmaya devam edip sizleri izliyoruz. 95 delege ile genel kurulda Ayçin Ağa veya Reform ile birleşmeden nasıl iktidar olacağınızı Genel Kurul Salonu'na bizzat gelerek yakından göreceğiz. İnşallah endişelerimizi boşa çıkartıp bu iki yoldan bağımsız, tabanınıza verdiğiniz sözlere bağlı kalarak başarırsınız. Hep birlikte göreceğiz. Yolunuz açık olsun.
 kimsin
 30 Ekim 2013 Çarşamba 22:50
düşündük ve seni desteklemeye karar verdik :)
 Malatyali
 30 Ekim 2013 Çarşamba 22:49
Basarilarinizin devami dilegi ile sizi gururla takip ediyoruz..!
 yolcu
 30 Ekim 2013 Çarşamba 16:23
Tüm işçiler birleşin ...rumuzlu arkadaşa katılıyorum, ideolojisi ve kavgası aynı olan yoldaşlar yolları ayırmadan yolculuk etsinler.
 Bulut
 30 Ekim 2013 Çarşamba 15:52
Delegelerin isim listesi neden yayınlanmıyor, ne sakıncası var?
 düşünün
 30 Ekim 2013 Çarşamba 13:23
Arkadaşlar 95 delege ile ne yapmayı yönetimi nasıl almayı düşünüyorsunuz. Sızce mümkünmü. Ne olacak şimdı birilerinin bunu anlatması lazım
 tüm işçiler birleşin...
 29 Ekim 2013 Salı 23:42
Sevgili genç işçiler gökkuşağı renklerinden truncu, lila ve mavi ile şölen yaptılar. An itibarı ile turuncunun önderliğinde mavinin de lilanın da yolculuk ve yoldaşlığı daim olacaktır.
 üye
 29 Ekim 2013 Salı 23:30
Süreç devam ediyor. Hamdi bey Atilay beye yardımcı olmaz ise işçiler kendi sendikalarını kendileri yönetecek!
 rey
 29 Ekim 2013 Salı 21:45
Tebrikler Bahadır Kaptan. THY çalışanlarına hakettikleri şeffaf ve demokratik sendikacılık anlayışıyla hizmet vereceğinizden hiç şüphemiz yok. Yolunuz açık olsun
 hakiki vatandaş
 29 Ekim 2013 Salı 18:50
Sonuç çok güzel Bahadır kaptan, CUMHURİYET BAYRAMI gibi....
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule