MENÜ
İstanbul 15/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AY'DA WI-FI HAZIRLIĞI
Dünyadan
17 Ekim 2021 Pazar 19:15

AY'DA WI-FI HAZIRLIĞI

NASA, Ay’da Wi-Fi ağının nasıl kurulacağını araştırıyor

NASA tarafından yapılan yeni bir araştırma, Ay'da bir Wi-Fi ağı kurma olasılığını değerlendiriyor. NASA projenin gerçekleşmesi durumunda dijital eşitsizliğin ve internet hizmetine erişim eksikliğinin giderilmesini hedefliyor.

Insider'da yer alan habere göre Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Dünya'daki dijital eşitsizliğin çözebileceği umuduyla ayda bir Wi-Fi ağının nasıl kurulacağını araştırıyor. NASA'nın internet sitesinde projeyle ilgili 'Ay'ı Dünya'nın Dijital Eşitsizliğini Ele Almak İçin Kullanmak' başlıklı bir basın açıklaması da yayınlandı.

ABD'nin bazı bölgelerinde yetersiz internet erişimine çözüm olmak ve Artemis projesine yardımcı olmak amacıyla NASA Ay'da Wi-Fi ağı kurma ihtimali üzerine çalışıyor.

NASA'nın Glenn Araştırma Merkezi'nde inovasyon direktörü Mary Lobo, yaptığı basın açıklamasında projeye dair şunları ifade etti:

"Bu, Artemis’in altında Ay’a astronot gönderirken karşılaştığımız zorluklara çözümler geliştirmek için harika bir fırsat sunarken, aynı zamanda artan bir toplumsal sorunu ele alıyor."

Kaynak:Sputnik

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule