MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BOEING'IN TEST PİLOTUNA SUÇLAMA
Dünyadan
16 Ekim 2021 Cumartesi 08:56

BOEING'IN TEST PİLOTUNA SUÇLAMA

Boeing’in eski test pilotu, 2018 ve 2019 yıllarındaki 737 MAX kazalarıyla ilgili soruşturma sırasında federal yetkilileri aldatmakla suçlandı

Boeing'in eski test pilotu 49 yaşındaki Mark Forkner, 2018 ve 2019 meydana gelen 346 insanın ölümüyle sonuçlanan 737 MAX kazalarıyla ilgili soruşturma sırasında federal yetkilileri aldatmakla suçlandı. Adalet Bakanlığı Mark Forkner'in, 737 MAX'in sertifikasyonu sırasında hayati önem taşıyan güvenlik bilgilerini sakladığı ve Federal Havacılık İdaresi'ni aldattığı suçlamasıyla dava açtı.

ABD'nin Teksas Kuzey Bölgesi Başsavcı vekili Chad E. Meacham, "İddiaya göre Forkner, Boeing'in çıkarlarını korumak için otoritelerden kritik bilgileri sakladı" dedi.

Federal savcılar, 2016'nın sonlarında Forkner'in uçağın kontrolleri sırasında Manevra Karakteristikleri Artırma Sisteminde (MCAS-Maneuvering Characteristic Augmentation System) yapılan önemli bir değişiklik hakkında bilgi sahibi olduğunu söylüyor. İddiaya göre Forkner, bu bilgiyi FAA ile paylaşmamaya karar verdi ve sonuçta, pilotlar için hazırlanan uçakla ilgili manuelde, manevra hakkında bazı kritik bilgiler yer almadı.

Kaynak: Washington Post

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule