MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ACI HABER: DÖRT ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU
Türkiye'den
11 Şubat 2019 Pazartesi 20:20

ACI HABER: DÖRT ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Sancaktepe'de düşen askeri helikopterde 4 askerimizin şehit olduğunu açıkladı

İstanbul Çekmeköy Kirazlı Mahallesi'nde bir site içine UH-1 tipi askeri helikopter bilinmeyen bir nedenle düştü. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya helikopterde bulunan 4 askerin şehit olduğunu duyurdu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

VALİ YERLİKAYA: 4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olay yerinde açıklamalarda bulundu. Yerlikaya şöyle konuştu:

"Saat 18.51 itibariyle 4. Kara Havacılık Alayı’na ait askeri helikopter bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallemiz'de site içerisine maalesef düşmüştür. 112, itfaiye, AFAD olay yerine 2 dakika içerisinde geldi. Az önce İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre 4 askerimiz şehit olmuştur."

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: İNCELEME BAŞLATILDI

Milli Savunma Bakanlığı, kazayla ilgili, "İstanbul / 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy’de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." açıklamasını yaptı.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yorumcu
 12 Şubat 2019 Salı 12:40
Yaşamını kaybedenlere rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum. 65 yıldır serviste olan bu helikopterin üretimi 1976'da durdurulmuş. Son üretilenlerden de olsa bile oldukça yaşlı sayılması gereken bu uçakların bizde de servisten kaldırılmaları konuşulmaya başlanacak. Keşke bu tür önlemleri kazalardan evvel alabilme güç ve anlayışımız olsa.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule