MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
737 MAX'DEN BU YAZ UMUT YOK
Havacılık Haberleri
25 Mayıs 2019 Cumartesi 11:01

737 MAX'DEN BU YAZ UMUT YOK

Federal Havacılık İdaresi (FAA) Boeing 737 MAX serisi uçakların yeniden faaliyete geçmesi için tarih veremedi

Sivil havacılık otoriteleri Boeing 737 MAX serisi uçakların geleceğini tartışmak için önceki gün bir araya geldiler ancak toplantıdan, uçağın gökyüzüne geri dönmesi için herhangi bir tarih çıkmadı.

Boeing’in 737 MAX tipi uçaklar için tamamladığı uçuş kontrol yazılım (MCAS) güncellemesini kabul eden FAA (Federal Havacılık İdaresi), geçen ay dokuz ülkenin sivil havacılık otoritesinden uzmanların katılımıyla yazılımın teknik olarak incelenmesini istemişti. FAA bu incelemenin tamamlanarak otoritelerden bir karar çıkmasını beklerken, Genel Başkan Yardımcısı Dan Elwell, “Diğer otoriteler kısa bir süre içinde yasağı kaldırabilirse, halkın güveninin iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Ancak 13 Mart 2019 tarihi itibarıyla 737 MAX serisi uçakların yere indirilmesinden bu yana bazı otoritelerin, uçak ve MCAS yazılımı güncellenmesine ilişkin kendi değerlendirmelerini yapmak istediklerinden, uçakların yakın dönemde uçuşa başlaması olası görünmüyor.

Önceki günkü toplantıda, Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı’nın (EASA) 737 MAX'la ilgili üç şartı yeniden değerlendirdiği bildirildi. İlk olarak, Boeing tarafından yapılan değişikliklerin EASA tarafından onaylanması gerekecek, ardından bağımsız bir tasarım çalışması yürütülecek ve Boeing 737 MAX 8 pilotlarının “uygun şekilde” eğitilmiş olması sağlanacak.

FAA Genel Başkan Yardımcısı Dan Elwell, Boeing 737 MAX'lerin ne zaman uçabileceği konusunda kesin bir tarih vermekten kaçınarak “Bir ay, iki ay olabilir” dedi.

Bu nedenle, filosunda MAX serisi uçaklar bulunduran havayolu şirketlerinin bu uçakları yoğun yaz sezonunda kullanmaları da pek mümkün görünmüyor.

CLÉMENT CHARPENTREAU-Aerotime.aero

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule