MENÜ
İstanbul 15/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HEDEF
Havacılık Haberleri
24 Mayıs 2019 Cuma 08:42

HEDEF "HİBRİT UÇAK" ÇÖZÜMLERİ

Airbus ve SAS, hibrit uçak çözümlerini keşfetmek için güçlerini birleştirdi

Airbus, hibrit-elektrikli uçak ve altyapı gereksinimleri konusunda işbirliği yapmak için SAS İskandinav Havayolları ile bir araştırma anlaşması imzaladı.

Proje, altyapı, fiyatlandırmanın havaalanlarındaki etkisi, kaynaklar, zaman ve mevcut koşullar üzerindeki etkisinin analiz edileceği 5 çalışma alanını içeriyor. Aynı zamanda “sıfır karbondioksit emisyonu” için bir de yenilenebilir enerji tedarikçisine ihtiyaç duyuluyor.

Uçak üreticileri, bugünkü uçakların kilometre başına yakıt tüketiminin 50 yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 80 daha düşük olmasına rağmen, hava trafiği artışının önümüzdeki 20 yıl içinde ikiye katlanacağını hatırlatıyor. Airbus, “Dolayısıyla endüstrinin amacı, havacılığın çevre üzerindeki etkisini azaltmak olmalı” diyor.

SAS, filo modernizasyonu ve biyoyakıt kullanımıyla önümüzdeki yirmi yılda emisyonları yüzde 25 azaltmayı bekliyor. Şirket, “Elektrikli uçakları, mevcut teknolojinin ötesindeki bir sonraki adım olarak görüyoruz” diyor.

Airbus ve SAS’ın bu işbirliği, havacılığın küresel toplum yararına sürdürülebilir büyümesine odaklanan Hava Taşımacılığı Eylem Grubu (ATAG-Air Transport Action Group) olarak tanımlanıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule