MENÜ
İstanbul 12/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YERLİ BALON GÖKLERDE
Havacılık Haberleri
12 Ekim 2019 Cumartesi 00:04

YERLİ BALON GÖKLERDE

Türkiye'nin ilk yerli sıcak hava balonu, Kapadokya semalarında...

Nevşehir'de, Türkiye'nin ilk yerli sıcak hava balonu üretildi. 4 kişilik olan ve üzerinde 'İstikbal Göklerdedir' yazan balonun test uçuşu, Kapadokya semalarında başarıyla gerçekleştirildi.

Kentte faaliyet gösteren sıcak hava balonu firmasınca, yurt içi ve yurt dışından temin edilen malzemelerden yerli sıcak hava balonunun tasarımı yapıldı. Balonun üretimi, Ürgüp ilçesi Ortahisar beldesinde gerçekleştirildi. Yerli üretim sıcak hava balonunun test uçuşu ve tanıtımına, Vali İlhami Aktaş, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici, ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı.

'İTHALATA DUR DEMEK İÇİN ÜRETTİK'

Üretici firmanın sahibi Mehmet Halis Aydoğan, Pasha Balon tarafından Türkiye'de ilk kez üretimi yapılan sıcak hava balonunun test uçuşu ve tanıtımı için bir araya geldiklerini belirterek, "Kapadokya bölgesi, 1991 yılında ticari sıcak hava balonlarına 'merhaba' demiş olup, 1998 yılıyla beraber hızla büyüyen bir sektör olarak şuan dünyada en fazla ticari sıcak hava balonu uçuşu yapılan noktadır. Bölgemizde yılda yaklaşık 30 binin üzerinde uçuş yapılmakta, 500 binin üzerinde de misafir balonlarımızda uçmaktadır" dedi.

'TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK OLUYOR'

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici ise yerli sıcak hava balonunun hayırlı olmasını dileyerek, "Türkiye tarihinde bir ilk oluyor. Pasha Balon ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile son 1 yılda yapılan çalışmalarla kendi tasarımları olan bir balonu havada görüyoruz. Biz bunun hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli-milli hamlesi var. Son 3 yıldır ülkede hissedilen çalışma bu. Başta savunma sanayi olmak üzere havacılık da bu işin bir parçası oluyor" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gec
 14 Ekim 2019 Pazartesi 08:16
Gec kalsakta yinede güzel bir haber
 M.K
 12 Ekim 2019 Cumartesi 07:37
Yanlış yapmayın; Türkiye tarihinde bir ilk olmuyor, DÜNYA TARİNDE BİR İLK oluyor......
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule