MENÜ
İstanbul 15/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YENİ ZELANDA'NIN CESUR PİLOTU
Dünyadan
8 Mart 2020 Pazar 19:17

YENİ ZELANDA'NIN CESUR PİLOTU

Yeni Zelanda'da Brent Ferguson isimli pilot, uçuşun ortasında yakıtı biten uçağını kumluk alana indirdi ve tüm zorlukların üstesinden geldi

Yeni Zelanda’da Brent Ferguson adlı pilot, Cessna 150M tipi özel uçağıyla yaptığı uçuş sırasında adeta bir kabus yaşadı. Pilot Ferguson Brightwater Havaalanından kalkarak Motueka Havaalanına gidecekti. Ancak uçağın yakıtı, uçuşun ortasında bitti. Bunun üzerine Pilot Ferguson önce karayoluna iniş yapmayı aklından geçirdi ancak trafik yoğun olduğundan gel-git olayı nedeniyle çekilmiş olan denizin ortasındaki kumluk alana acil iniş gerçekleştirdi.

Uçağını kumluk alana indiren pilotun önünde sadece birkaç saat zaman vardı çünkü inişi gerçekleştiği alan bir süre sonra yine gel-git olayı nedeniyle sular altında kalacaktı.

Pilot Ferguson bir başka pilot arkadaşını arayarak kendisine acele yakıt getirmesini istedi. Bunun üzerine arkadaşına yardımcı olmak için harekete geçen Pilot Ian Andrews, aldığı yakıtı helikopterle Cessna’nın acil iniş yaptığı alana taşıdı.

Yakıt alındıktan sonra Pilot Brent Ferguson, 50 yıllık uçuş hayatının en riskli kalkışını gerçekleştirdi ve uçağını kumluk alandan uçurmayı başardı.

Kaynak: https://www.newshub.co.nz/

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule