MENÜ
İstanbul 16/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YENİ YASAYA İLİŞKİN ORTAK KOMİSYON
Havacılık Haberleri
11 Mart 2019 Pazartesi 16:02

YENİ YASAYA İLİŞKİN ORTAK KOMİSYON

Türk Silahlı Kuvvetlerinde Pilot olarak görev yapan/yapmış personelin mecburi hizmet süresinin 21 yıl ve geriye dönük olarak uygulanması ile ilgili çıkarılan kanun

TALPA, Hava-İş ve Hava-Sen, Türk Silahlı Kuvvetlerinde Pilot olarak görev yapan/yapmış personelin mecburi hizmet süresinin 21 yıl ve geriye dönük olarak uygulanması ile ilgili çıkarılan kanunun, sivil havacılık bünyesindeki TSK kökenli pilotlara etkilerini değerlendirdi. Kanunun uygulanmasında tüm birimler için en etkin ortak çözümün koordine edilmesi için TALPA Başkanlığında bir toplantı yapıldı ve ortak komisyon kurulmasına karar verildi. 

TALPA'nın yapılan toplantı ve kararla ilgili açıklaması şöyle:

Türk Silahlı Kuvvetlerinde Pilot olarak görev yapan/yapmış personelin mecburi hizmet süresinin 21 yıl ve geriye dönük olarak uygulanması ile ilgili çıkarılan kanunun; Ülkemiz, TSK, Sivil Havacılık bünyesinde görev yapan pilotlar bazında etkileri değerlendirilmiştir. Bu kanunun uygulanmasında tüm birimler için en etkin ortak çözümün koordine edilmesi amacıyla, TALPA Başkanlığında Hava İş Sendikası ve Hava Sen Sendikasının katılımı ile TALPA Genel Merkezinde bir toplantı yapılmıştır. Toplantıya üyelerini etkileyecek hususları tespit etmek maksadıyla Pilotlar Vakfı Temsilcisi de gözlemci olarak katılmıştır.

TALPA, Hava İş Sendikası ve Hava Sen Sendikası temsilcilerinden oluşturulacak ortak komisyonun tüm birim ve kurumlarla toplantı ve görüşmelerin başlatılmasına karar verilmiştir.

Saygılarımızla,

TALPA Yönetim Kurulu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule