MENÜ
İstanbul 10/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YENİ TERMİNAL TEMELİ ATILDI
Havacılık Haberleri
22 Kasım 2020 Pazar 13:14

YENİ TERMİNAL TEMELİ ATILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binasının temel atma törenine katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası ve Anafartalar-YHT Tramvay hattının temel atma törenlerine katılmak için dün Kayseri’deydi.

İlk olarak projesi tamamlandığında 8 milyon yolcuya hizmet verecek olan Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binasının temel atma törenine katılan Karaismailoğlu, daha sonra yüzde 60 yerlilik oranıyla üretilecek 5 adet tramvay aracını da temin edileceği Anafartalar-YHT Tramvay hattının temel atma törenine katıldı.

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının temel atma töreninde konuşan Bakan Karaismailoğlu, son 18 yılda Kayseri’nin ulaşım ve iletişim altyapısı için 6 milyar 346 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi. 

"YENİ TERMİNAL YILDA 8 MİLYON YOLCUYA HİZMET VERECEK"

Kayseri’de 2003 yılında 3 bin 197 olan uçuş trafiğinin, 2019 yılında 15 binin üzerine çıktığını belirten Bakan Karaismailoğlu, “325 bin olan yolcu sayısı ise 2 milyon 326 bini aştı. 2003 yılından bu yana uçuş trafiğinde yaklaşık 4 kat, yolcu sayısında ise 6 kat artış oldu. Yeni bir iç hatlar terminali yapma ihtiyacı doğdu. Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 250 bin metrekarelik arazinin de Devlet Hava Meydanları İşletmesine tahsisi ile birlikte, çağa uygun, modern ve estetik bir mimariye sahip, yeni bir terminal binası inşa edeceğiz. Mevcut dış hat ve iç hat terminal binalarını da birleştirip, restore ederek, daha büyük ve modern bir Dış Hatlar Terminal binasına dönüştüreceğiz” dedi. Karaismailoğlu, projenin tamamlanmasıyla birlikte Kayseri’nin yılda 8 milyon yolcuya hizmet vereceğini söyledi.

KESKİN: ÖNCELİĞİMİZ YOLCU DOSTU PROJELER

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının temel atma töreninde DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin de bir konuşma yaptı. DHMİ olarak önceliğin “yolcu dostu” projeler olduğunu söyleyen Keskin, “Cumhurbaşkanımızın eşsiz vizyonu, Sayın Bakanımızın azim ve gayretleri ve her zaman yanımızda hissettiğimiz aziz milletimizin desteği ile dev eserleri birbiri ardına inşa etmeye devam ediyoruz. Şimdi yine böyle bir projenin arifesindeyiz. Kayseri Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminal Binasının, büyütülerek yenilenecek olan Dış Hatlar Terminal Binasının, Apron, Taksiyolu ve Mütemmim Binaları ve yeni apron, çok önemli bir ticaret sanayi şehri olan Kayserimizin ihtiyaçlarına uzun süre yeterli olacak şekilde tasarlandı. Projemiz tamamlandığında Yeni İç Hatlar Terminal binasında yolcuların güvenli ve konforlu bir şekilde seyahatleri için 5 adet yolcu köprüsü, 30 adet check-in bankosu ve 4 adet bagaj alım konveyörü bulunacak.” dedi

Bunun dışında yeni terminal binasında 670 m2’lik CIP ve 1170m2’lik VIP bölümleri yer alacağını belirten Keskin, Dış hatlar Terminal binasında ise 16 adet check-in bankosu, 3 adet bagaj alma konveyörü,16 adet pasaport bankosu olacağını ifade etti.

"TASARRUFU ÖN PLANA ALDIK"

Hem iç hem de dış hatlar terminallerinin mimarisi, teknolojik altyapısı ve konforu ile yerli ve yabancı misafirlere yüksek standartlarda hizmet imkânına sahip olacağına değinen Keskin, “Burada önemli bir hususun altını çizmek istiyorum. Projeyi tasarlarken azami düzeyde tasarrufu ön plana aldık. Bu açıdan 2005 ve 2008 yıllarında hizmete giren Dış Hat ve İç Hat Terminal binalarını yıkmak yerine tadilat yapıp birleştirerek Dış Hatlar Terminal binasına dönüştüreceğiz. Böylece daha az masraf ederek daha kullanışlı bir Dış Hatlar Terminaline sahip olacağız. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte ülkemizin önemli sanayi, ticaret ve kültür merkezleri arasında yer alan Kayseri’nin gerçek havacılık potansiyeli ortaya çıkarılacak ve kapasite problemine karşı uzun vadeli bir çözüm sağlanacaktır. 'DHMİ Çalışıyor, Türkiye Uçuyor' vizyonumuzu hatırlatarak bu güzel eserlerin Kayserimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule