MENÜ
İstanbul 12/16
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YENİ HAVALİMANINA ULAŞIM İMKANLARI
Havacılık Haberleri
8 Ağustos 2018 Çarşamba 17:55

YENİ HAVALİMANINA ULAŞIM İMKANLARI

Açılışına 81 gün kalan İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, metro tamamlanana kadar havalimanına ulaşımın nasıl yapılacağının ayrıntılarını açıkladı

Açılışına 81 gün kalan İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, metro tamamlanana kadar havalimanına ulaşımın nasıl yapılacağının ayrıntılarını açıkladı.

29 Ekim’de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’nın (İYH) yüzde 95’nin tamamlandığını belirten Turhan, yolcuların sorunla karşılaşmaması için gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü söyledi. Yeni Havalimanında incelemelerde bulunarak inşaatta gelinen son noktayı yerinde inceleyen Bakan Turhan, en çok merak edilen konuların başında gelen havalimanına ulaşımın nasıl yapılacağına dair ayrıntıları paylaştı.

METRO NE ZAMAN BİTECEK

Koordinasyon toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalardan bulunan Turhan, Gayrettepe -Yeni Havalimanı metro hattını 2019 sonunda bitirmeyi planladıklarını belirterek, “Yenilenen D-20 karayolumuz tamamlanarak hizmete açılmış olacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi ile bağlantı yapılmış olacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçecek olan hızlı tren hattının da yeni havalimanında bir istasyonu bulanacak. 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi ile Anadolu Yakası’ndan İYH’na ulaşmak mümkün olacak. Halkalı - İYH metro hattını da 2020 yılı sonunda hizmete açmaya planlıyoruz” dedi.

19 NOKTADAN OTOBÜS SEFERİ

Havalimanının açılmasıyla birlikte günlük 250 bin kişilik yolcu hareketinin olacağının altını çizen Turhan, bu kapsamda yapılacak İETT ve özel otobüs seferlerinin detaylarını paylaştı. Turhan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi 124 bagajlı lüks transit araç ihalesi açacak olup, 50 adedi lüks minibüs, toplam 210 araçla birlikte 19 ayrı güzergahtan İYH hizmet verecek” dedi. Bu araçlarla günlük 75 bin yolcuyu havalimanına taşımayı planladıklarını belirten Turhan, ticari taksi taşımacılığı konusunda da gerekli anlaşmanın yapıldığını hatırlattı. Atatürk Havalimanı’ndaki 660 adet aracı bulunan taksi kooperatifinin yeni havalimanında hizmet vereceğini söyleyen Turhan, bu sayının yetmemesi durumunda kademeli olarak araç sayısının 800 ya da bin taksiye çıkabileceğinin altını çizdi.

BAGAJSIZ YOLCULARA AYRI OTOBÜS

Atatürk Havalimanı’na ulaşan yolcuların yüzde 42’sinin özel araçları ile havalimanına ulaştığını kaydeden Turhan, ”Bagajsız seyahat eden kesime yönelik 36 İETT otobüsü hizmet verecek. Bu yolla da günlük 15 bin yolcu havalimanına taşınacak” diye konuştu.

SÜLEYMAN ŞEN-Airkule.com

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 kaf
 9 Ağustos 2018 Perşembe 08:06
III. havaalanının apronunda çökme olduğu söyleniyor, doğru mu?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule