MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YARIN AÇILIYOR
Havacılık Haberleri
19 Nisan 2018 Perşembe 13:39

YARIN AÇILIYOR

İstanbul Atatürk Havalimanı bölgesinde inşa edilen Türk Sivil Havacılık Akademisi yarın açılıyor

Açılışa Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Avrupa Komisyonunun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc katılacak. Temeli 7 Eylül 2016 tarihinde atılan Türk Sivil Havacılık Akademisi, sivil havacılık çalışanlarına ve bölge ülkelerden gelen havacılık personeline uluslararası standartlarda havacılık eğitimlerinin verildiği bir akademi olarak faaliyet gösterecek. Akademi AB ve Türkiye tarafından finanse ediliyor.

BÖLGENİN EN BÜYÜK EĞİTİM MERKEZİ OLACAK

Ortadoğu, Afrika ve Asya ülkelerine sivil havacılık eğitimleri alanında öncülük etmesi planlanan 150 kursun verileceği, toplam 12 bin metrekarelik kapalı alana sahip Akademi'nin yıllık 2 bin yerli ve yabancı kursiyere eğitim verme kapasitesi olacak. Akademinin bölgesinin en büyük eğitim merkezi olması planlanıyor. Avrupa ve dünyadaki diğer sivil havacılık eğitim merkezleri ile rekabet edecek seviyede hizmet vermesi amaçlanan Akademi, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) ile işbirliği içinde burslu eğitim imkânı da sunacak.

 Akademinin temeli böyle atılmıştı...

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Dr. Muzaffer Çetingüç
 20 Nisan 2018 Cuma 11:04
Hayırlı olmasını diliyorum. 150 çeşit kurs içinde neler olduğunu bilmemekle birlikte önerim; İnsan faktörleri, CRM, Uçuş hekimliği, Havacılık Psikolojisi, Havayoluyla hasta taşınması gibi kursların olması büyük bir ihtiyacı gidermiş, dağınıklığı önlemiş olacaktır.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule