MENÜ
İstanbul 18/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YANGINA MÜDAHALE EDECEKLER
Havacılık Haberleri
2 Temmuz 2019 Salı 20:20

YANGINA MÜDAHALE EDECEKLER

Kaan Air’ın Türk tescilli ve Türk bayraklı helikopterleri orman yangınları operasyonlarına başladı

Kaan Air, orman yangınlarıyla mücadelede öncelikli olarak tercih edilen Kamov Ka-32A11BC helikopterleriyle yangın söndürme operasyonlarına devam ediyor. 5 ton su taşıma kapasitesi ile Türkiye’nin yangınla mücadelesinde çok önemli fayda sağlayacak olan Kamov Ka-32A11BC helikopterleri, saatte 260 km süratle uçabilmenin yanı sıra, 650 kilometre uçuş menziline sahip olup, kabin içinde 3700 kg, harici yük olarak 5 tona kadar yük taşıyabiliyor.

Aynı zamanda bu helikopterler sahip olduğu farklı aerodinamik yapısı ve pervane sistemi ile buzlanma şartları da dahil olmak üzere her türlü hava şartlarında uçabilme özelliğine sahip.

Kaan Air Genel Müdürü Kemal Süler “Bugüne kadar yangın söndürme operasyonlarında kullanılan helikopterlerimiz yurtdışından kiralanarak tedarik ediliyordu. Kaan Air olarak filomuza kattığımız 3 adet 2018 model Kamov Ka-32A11BC helikopterleriile artık Türkiye’de ilk kez Türk bayraklı ve Türk tescilli helikopterler olarak operasyonlara başladık. Yapmış olduğumuz yaklaşık 50 milyon dolarlık bu yatırımın çözüm odaklı bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Tabii ki öncelikli dileğimiz bu helikopterleri kullanmak zorunda kalınmasın, ancak tedbir olarak olası bir yangında en donanımlı helikopterlerle müdahale etmek ormanlarımız ve geleceğimiz için çok önem teşkil etmekte" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule