MENÜ
İstanbul 13/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
VİRÜSE KARŞI ROBOT KULLANILIYOR
Dünyadan
11 Kasım 2020 Çarşamba 12:11

VİRÜSE KARŞI ROBOT KULLANILIYOR

Dünyanın farklı ülkelerindeki birçok havalimanında virüsün yayılmasını engellemek için robotlarla dezenfeksiyon çalışmalarına başlandı

Yolcu ve uçuş güvenliğini sağlamak isteyen birçok havalimanı Covid-19'a karşı dezenfeksiyon için robotları kullanıyor. Yıllık yaklaşık 70 milyon yolcunun uçuş yaptığı Londra Heathrow Havalimanı, Portekiz Lizbon'da bulunan uluslararası Humberto Delgado Havaalanı ve Katar Doha'da bulunan Hamad Uluslararası Havalimanı’nın ortam hijyeni için kullanılan dezenfeksiyon robotları, sağlık açısından güvenli havalimanlarının kriterlerini yeniden belirlerken salgının yayılım hızının yavaşlatılmasına da yardımcı oluyor.

Havalimanlarının dezenfeksiyonuna daha fazla önem verilmeli

Uzmanlar, küresel ekonominin devamlılığı için uluslararası havalimanlarının uçuşlara açılmak zorunda olduğunun altını çiziyor. Tüm ülkelerde vaka sayıları artış gösterirken, salgınının hayatı durduracak boyuta tekrar ulaşmaması için havalimanları gibi uluslararası insan sirkülasyonunun ve yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda dezenfeksiyona daha fazla önem verilmesi gerekiyor.

“Dezenfeksiyon robotları geleneksel yöntemlerin üstünde başarı gösteriyor”

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren UVD Robot’un Türkiye distribütörü Inno-Robot’un Kurucusu ve Yönetici Ortağı Mehmet Bilginsoy, “Dezenfeksiyon robotları salgın ve virüslerle mücadelede geleneksel yöntemlerin çok üzerinde bir başarı gösteriyor. Covid-19 ile ortaya çıkan dezenfeksiyon ve korunma önlemleri, salgının anlık ihtiyaçlarını giderdi. Ancak yeni normal ve yaşam şeklinin değişmesiyle kamu, otorite ve karar vericiler kalıcı yöntemlerin kullanılması gerektiğine karar verdi.  UVD Robot ile bu konuda doğru ve etkili bir çözüm ortağı oluyoruz” şeklinde konuştu.

“Havalimanları virüs merkezine dönüşebilir”

Havalimanlarının birçok ülkeden milyonlarca insanın temas noktası olduğu için salgının yayılım merkezine dönüşebileceğini de sözlerine ekleyen Bilginsoy, “Sağlık çalışanları virüsü yenmeye çalışırken, bir yandan da virüsün yayılmasının yavaşlatılması büyük önem taşıyor. Yayılımın artması virüsle mücadeleyi başlangıç noktasına taşıyabilir. Bu döngüyü değiştirebilmemiz için havalimanı gibi insan sirkülasyonunun fazla olduğu alanları etkili bir şekilde dezenfekte etmeliyiz. Yaratacağı ekonomik, insan kaynakları ve iş yükü nedeniyle havalimanı gibi yüksek kapasiteli alanlarda kimyasal dezenfeksiyon işlemi yetersiz kalacaktır. Bunu öngören ya da deneyip yanılan birçok uluslararası havalimanı da dezenfeksiyon işlemi için robotları kullanmaya başladı” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule