MENÜ
İstanbul 14/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
VE F-35B SAHADA
Dünyadan
1 Ekim 2018 Pazartesi 08:10

VE F-35B SAHADA

ABD F-35B ile ilk hava saldırısını Afganistan’da Taliban hedeflerine düzenledi

ABD Deniz Piyade Kolordusu’na bağlı F-35B savaş uçağının ilk kez hava saldırısında kullanıldı.

Geçtiğimiz Perşembe günü Ortadoğu’ya gönderilen USS Essex uçak gemisinde konuşlu bulunan F-35B, Afganistan’da Taliban’a ait hedefleri vurdu. Bu saldırıyla kısa kalkış ve dikey iniş özelliğine sahip F-35B ilk kez savaşa katılmış oldu. ABD Merkezi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Görev çerçevesinde F-35B, alan temizleme operasyonlarına destek amacıyla bir hava saldırısı gerçekleştirmiş olup, saldırı sahadaki komutan tarafından başarılı olarak teyit edilmiştir” denildi.

Kim Jong-Un’u bekliyor

2018’in başında ABD Deniz Piyade Kolordusu tarafından kullanılacak savaş uçağının, USS Essex ve USS Wasp uçak gemilerinde konuşlandırılacağı öğrenilmişti. USS Essex ile Ortadoğu’da gerçekleştirilen operasyonlara katılacak F-35B, USS Wasp ile Kuzey Kore sahiline yola çıkmıştı. BaştaAmerika olmak üzere tüm dünyayı ‘nükleer bomba’ ile tehdit eden Kim Jong-un’a gözdağı vermek için havalanacağı açıklanmıştı. 

Tatbikata katıldı

USS Essex Hint Okyanusu’nda, USS Wasp ise Doğu Çin Denizi ile Japonya Denizi arasında devriye faaliyetinde bulunuyor. USS Wasp uçak gemisinde bulunan F35B’ler son olarak ABD’nin Pasifik Okyanusu’nda düzenlediği en büyük tatbikatlardan biri olan Exercise Valiant Shield 18’e katıldı. F-35B’nin savaş yeteneklerinin tatbikatta test edildiği ve sonuçlardan memnun kalındığı ifade ediliyor. 

İLKER AKGÜNGÖR-Vatan

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule